Zilnic, de la ora 18:50, emisiunea "E Vremea Ta" va reflecta în ştiri, materiale şi interviuri desfăşurarea summitului privind rezolvarea crizei climatice.
Oraşul Glasgow va fi timp de aproape două săptămâni centrul speranţelor noastre privind rezolvarea crizei climatice. Zilnic, de la ora 18:50, în perioada desfăşurării Conferinţei ONU pentru combaterea schimbărilor climatice din acest an, COP 26, emisiunea „E vremea ta!” va reflecta desfăşurarea summitului în ştiri, materiale şi interviuri.
Climatologul ANM Roxana Bojariu, care a fost invitată să participe la conferinţa de la Glasgow, va explica telespectatorilor "E Vremea Ta" ce negocieri vor avea loc, care sunt obiectivele acesteia si ce schimbări pot aduce deciziile care se iau, în viaţa noastră de zi cu zi. Interviul va fi difuzat în două părţi, sâmbătă, 30 octombrie, şi luni, 1 noiembrie.
De asemenea, în această perioadă în emisiunea „E vremea ta!” se va face rezumatul recentelor analize şi rapoarte ale specialiştilor din domeniul climei pentru a avea imaginea de ansamblu a provocărilor cu care se confruntă omenirea.
Încă un an, încă un record. Astfel este intitulat ultimul Buletin informativ asupra principalelor gaze cu efect de seră. Acesta arată că din 1990 până în 2020, efectul de încălzire asupra climei al gazelor cu efect de seră cu durată lungă de viață a crescut cu 47%. Cifrele se bazează pe datele furnizate de Reţeaua de monitorizare globală a atmosferei, a Organizaţiei meteorologice mondiale.
Concentraţia gazelor cu efect de seră care captează căldura în atmosferă a atins din nou un record anul trecut, cu o rată anuală de creștere peste media perioadei 2011-2020. Această tendință a continuat şi în 2021, potrivit celui mai recent Buletin privind gazele cu efect de seră al Organizației Meteorologice Mondiale.
Producător: Raluca Stroe Brumariu, Realizatori: Laurenţiu Mandu, Călin Petrescu, Adrian Bănuţă, Mirela Goldic, Cristina Dănilă și Roxana Iordache. Editor imagine: Bogdan Blăgoi