loader
Foto

Galerie foto

”Dăruiește Românie!” împreună cu Mișu Cernea, Mike Godoroja & Blue Spirit, Mihai Pocorschi și Dan Mircea Cipariu

Mișu Cernea, legendarul baterist al formației Sfinx a urcat pe scena emisiunii ”Dăruiește Românie!” alături de muzicianul Mike Godoroja și de Mihai Pocorschi, unul dintre cei mai mari compozitori și interpreți de la noi din țară, sâmbătă, 20 mai, ora 13:30, la TVR3.  

 

Mike Godoroja e muzician, însă mulți dintre noi îl știm ca realizator de emisiuni de radio şi televiziune de profil blues, rock sau jazz. Mike Godoroja poveștește, de fiecare dată, cu toată convingerea că românii au de ce să rămână acasă, în România. Artistul a avut posibilitatea să trăiască în Statele Unite, dar a rămas în țară.

Când îl auzi pe Mike Godoroja cum vorbește despre România, îți vine să întorci țara asta pe toate fețele și să o cunoști pe de-a întregul, spune Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii ”Dăruiește Românie!”

(w882)

Drumul acesta spre muzică l-am avut din copilărie. Muzica îmi definește viața. Am intrat în muzică organic. Am știut în ființa mea că evoluția într-un concert trebuie să fie susținută și de o însușire pe care mi-a dat-o Dumnezeu și asta a fost, de fapt, baza și chemarea mea pentru artă, declară Mike Godoroja.

(w882)

De curând, artistul a lansat melodia ”Nopți de Sânziene”, care este o lucrare pe care a început-o acum 3 ani de zile și a gândit-o încă de la momentul de debut ca fiind o colaborare cu o voce feminină, și astfel, s-a îndreptat către Crina Mardare, una dintre cele mai speciale artiste de pop-rock pe care le are țara noastră și mai mult de atât, o personalitate cu un gust elevat, cu o pregătire aparte și cu o dorință de a descifra, de a descoperi și de a deschide noi orizonturi. Ca atare a început această colaborare cântând-o de câteva ori live, după care a intrat în acest teritoriu care se numește studio. S-au lucrat peste 150 de canale de sunet și efectiv au fost peste 200 de ore de lucru, care au dus, până la urmă, la un rezultat ce a surprins publicul.

(w882)

Această piesă va sta pe albumul ”Viață”, care urmează să apară în acest an și este o declarație specială la magia legendei ”Nopților de Sânziene”, în care noi transmitem mesaje de dragoste într-un spațiu al eterului și din care ne vin la rându-ne încurajări de suflet. Tradiția noastră, tradiția românilor cuprinde multiple forme de legende - Sânziene este una dintre cele mai puternice și reprezentative pentru cultura noastră, pentru imaginea noastră în Europa și în lume, iar din punctul meu de vedere este o provocare asupra misterului, în sens pozitiv, pe care o implică dragostea și iubirea, declară Mike Godoroja.

În emisiunea Dăruiește Românie!, v-ați putut bucura și de melodia ”Jocul aparențelor”, care este una dintre realitățile din biblioteca de aur a formației Sfinx. Această piesă a fost foarte criticată, foarte cenzurată și deloc publicată în vremea socialismului din România. Dan Andrei Aldea, Mișu Cernea, Corneliu Bibi Ionescu și Nicu Enache au reușit să plaseze această piesă-protest într-o vreme în care fiecare vocală a unui text era atent și îndelung cenzurată.

(w882)

Mișu Cernea, legendarul baterist al formației Sfinx, alături de Mike Godoroja și de Mihai Pocorschi, unul dintre cei mai importanți compozitori și interpreți de la noi din țară, au dat naștere la o varianta actuală a acestei piese speciale și foarte rară...”Jocul Aparențelor”.

(w882)

La TVR 3, pentru prima dată într-un format de divertisment, artele spectacolului se reunesc în spectacolul de televiziune ”Dăruiește Românie!” Musical, stand-up, teatru, impro, acrobații, dans, poezie și porții generoase de bucurie vă așteaptă în cea de-a patra ediție din noul sezon al emisiunii ”Dăruiește Românie!”.

Dan Mircea Cipariu și Mike Godoroja & Blue Spirit, iată încă o formulă artistică, în premieră, pe scena emisiunii ”Dăruiește Românie!”.

(w882)

(w882)

Dan Mircea Cipariu este scriitor, jurnalist și manager de proiecte și programe culturale. A debutat în presa literară în 1988 (SLAST), iar editorial, în 1999, cu volumul ”Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (editura Libra). În 2007, volumul său de poeme ”Tsunami”(editura Brumar) a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București. În 2008, a inițiat și coordonat proiectul „Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009, proiectul „Maratonul de poezie și jazz”. Volumul său ”singurătatea vine pe facebook”, publicat în anul 2012 la Editura Tracus Arte din București, este considerat de editorul Cosmin Perța „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 și nu numai”.

După albumul de debut, intitulat ”Momente”, lansat anul trecut, formația Dublu Click se bucură de toată dragostea publicului. Trupa abordează un fresh-rock cu compoziții proprii pline de energie, iar în componență se regăsesc doi membri născuți în Italia și doi muzicieni din Alba Iulia. Numele trupei s-a născut din faptul că Tarocco Alex și Ilaria Sardiello din Verona s-au întâlnit cu Cristi Popovici și Andrei Susa din Alba Iulia și după prima repetiție s-a declanșat un Dublu Click. În emisiunea ”Dăruiește Românie!”, alături de noi a fost și Ilaria, solista trupei, o prezență care debordează de talent și energie.

(w882)

Și, bineînteles, tot sâmbătă, în emisiunea ”Dăruiește Românie!”, ne-am întâlnit și cu Taylor. Codruț Croitoru, solistul trupei Taylor, este un muzician care a pășit cu dreptul în arena muzicii pop si rock autohtone. Artistul acoperă o ramură vastă la capitolul muzică, fiind compozitor, solist vocal, chitarist și chiar producător.

(w882)

Activitatea și-a început-o încă de tânăr, fiind solist vocal, chitarist și compozitor în cadrul formației The Crown, cu care a lansat discul "Amândoi" în anul 2007, disc alcătuit exclusiv din compozițiile sale, care s-au bucurat de numeroase premii ale oamenilor de specialitate. Codruț a avut o frumoasă colaborare cu Adrian Ordean.

În paralel și-a desfășurat activitatea de solist vocal alături de nume precum Pact, Schimbul 3 si Compact B. De asemenea, din 2013 și până în prezent, Codruț Croitoru scrie muzica pop și rock pentru diverși tineri, copii sau adolescenți talentați.

În anul 2020 apare formația Taylor, pentru care artistul și compozitorul Codruț Croitoru compune toată muzica, iar pe lângă rolul de compozitor și de producător, îl mai are și pe cel de solist vocal și chitarist. Primele single-uri lansate de Taylor se bucură de succes, iar albumul "Dincolo de măști", lansat în martie 2022, le aduce celor de la Taylor o creștere exponențială a numărului de fani și totodată multe aprecieri venite din partea criticilor de specialitate.

Taylor înseamnă: Marius Vintilă - tobe, Victor Iovan - chitară bas, Florin Laghia - chitară, Alexia Ștefan - backing vocals, Bianca Ștefan - backing vocals. Creația artistului Codruț Croitoru lansată pe piață până în prezent e o încântare pentru publicul iubitor de muzică adevărată.

“A dărui, a oferi înseamnă să faci bine ceea ce ai tu de făcut. Profesor, doctor, artist, jurnalist, toți dăm ceva înapoi societății, țării în care ne-am născut, în măsura în care facem cu simț de răspundere, ceea ce știm să facem, ceea ce am învățat să facem, adică, propria meserie. Despre asta este vorba. Fiecare invitat, prin ceea ce este, prin ceea ce face, dăruiește, dă mai departe lumii, ceva din ce a realizat, ceva din propria devenire. Iar propria devenire este fundamental amprentată de identitate, deci, în cazul nostru, de România”, spune Carmen Târnoveanu, moderatorul și realizatorul emisiunii.

 

Foto credit: Mihaela Petre

***

Sezonul 9 al emisiunii ”Dăruiește Românie!” vă așteaptă.

Sâmbătă · 13:30 · TVR 3

***

Realizator: Carmen Târnoveanu

Director de imagine: Valentin Purza

Regizor tv : Manuela Apostol

 

 

 

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu