loader
Foto

Galerie foto

Cum se văd Luna şi Perseidele din înaltul cerului. Emil Dobrovolschi, la „Nocturne”

Pentru acest miracol al lumii moderne, pentru răsăriturile şi apusurile superbe văzute din cockpit, a renunţat la prima iubire, timidă, actoria. Comandantul de aviaţie Emil Dobrovolschi a fost invitatul Marinei Constantinescu, pe 3 octombrie, la TVR1.

 

„Bună seara, doamnelor şi domnilor! Sunt Emil Dobrovolschi şi vă spun Bine aţi venit la bord!". În această manieră profesională, dar caldă, a întâmpinat telespectatorii „Nocturne” comandantul de aviaţie Emil Dobrovolschi.

Pilot care se poate lăuda cu o uriaşă experienţă de zbor, Emil Dobrovolschi a fost invitatul Marinei Constantinescu luni seară, la „Nocturne”. Ediţia s-a difuzat la TVR 1, pe 3 octombrie, de la ora 23.00.

(w882)

„Zborul e pentru păsări. Ceea ce fac astăzi e rezultatul unei mari munci. Înseamnă multă trudă, exerciţiu, rigoare, dar şi frică. (...) Frica mă ajută, mă disciplinează, mă face să gândesc mai repede”, și-a început povestea comandantul de aviaţie care a venit la înregistrare de îndată ce a adus la sol în siguranţă aeronava pe care o pilotase în cursa Frankfurt-Bucureşti.

Emil Dobrovolschi este pilot la TAROM din 1994 şi, în tot acest lung drum, a comandat aeronave pe care cei mai mulţi dintre noi le admirăm doar de la distanţă: Antonov, Airbus A320 şi Airbus A310, dar şi misiuni speciale ale Guvernului şi Preşedinţiei.

(w882)

Este conştient că uniforma atrage, seduce şi impune. „Respir oxigen pur când ajung la muncă. Sunt înconjurat de profesionişti, de la sol până în aeronavă”, spune mândru pilotul.

Despre Sibiu, oraşul în care s-a născut şi a crescut, vorbeşte aproape ca un istoric cercetător. L-a părăsit de mai bine de 30 de ani pentru a-şi urma pasiunea: zborul. Pentru acest miracol al lumii moderne, pentru răsăriturile şi apusurile superbe văzute din cockpit, a abandonat prima iubire timidă - actoria.

(w882)

Despre cum se văd Luna şi Perseidele din înaltul cerului, despre 11 septembrie şi cum a schimbat această zi tot ce a urmat după, despre poveştile emoţionante şi cazurile speciale din viaţa sa de pilot, luni, la „Nocturne”. De la ora 23.00, pe TVR 1.

(w882)

​Emisiunea „Nocturne” a revenit cu un nou sezon la TVR 1 din 19 septembrie. Alături de Marina Constantinescu, facem încă un pas pe drumul cunoaşterii elitelor din cele mai diverse domenii, o umilă reverenţă în faţa lor şi a valorilor pe care le urmează, fără excepţie, în această lume tot mai superficială. Ambasador al României în Franţa timp de 6 ani, acum secretar de stat la MAE, Luca Niculescu a fost primul invitat al noului sezon „Nocturne”. Pe 26 septembrie, violonistul Valentin Albeşteanu a răspuns invitaţiei Marinei Constantinescu la un dialog cald, în „Noctune”.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu