loader
Foto

CULT@rt: Teatrul în prim-plan

Marţi, 20 martie, de la ora 22.00, la TVR 3, noutăţile rampei din întreaga ţară fac agenda CULT@rt.

 

În ediţia din 20 martie a magazinului de actualitate culturală CULT@rt, teatrul este în prim-plan. Invitata ediţiei: Aura Corbeanu, vicepreşedinte executiv UNITER. Temele aduse în discuţie: pregătirile pentru Gala UNITER (7 mai, Alba-Iulia) şi Campania „Artiştii pentru Artişti”.

La Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat a avut loc premiera primului spectacol din programul dedicat tinerilor regizori de film: „Ilegitim”, pus în scenă de Adrian Sitaru, cu ajutorul realităţii virtuale. (Un reportaj de Vasile Hotea Fernezan, de la TVR Cluj).

(w882) ilegitim c

Credit foto: huntheater.ro

Portretul dramaturgului Nicoleta Esinencu este schiţat de Andreea Stiliuc, de la TVR Iaşi. Textele artistei de la Chişinău au fost puse în scenă în Japonia, Statele Unite ale Americii, Franţa, Germania, Rusia, Republica Moldova şi România.

Expoziţia „Monumental” ţine capul de afiş al Muzeului de Artă din Timişoara în această perioadă şi îi este dedicată lui Ştefan Szonyi. Tania Tunas, de la TVR Timişoara, a stat de vorbă cu fiica artistului, Anca Szonyi, care trăieşte de mulţi ani la Paris, dar care s-a îngrijit personal de expoziţia retrospectivă.

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu