loader
Foto

CULT@rt: De la „Micul Prinţ” în Oraşul Luminilor

Noutăţi, destăinuiri, proiecte – într-o nouă întâlnire cu emisiunea „CULT@rt”, miercuri, 21 martie, de la ora 22.00, la TVR 3.

 

Marius Constantinescu discută cu actriţa Manuela Hărăbor, director artistic al Teatrului “Stela Popescu”, despre “Micul Prinţ” - cea mai recentă premieră a acestei instituţii culturale. Primii spectatori vor putea aplauda piesa pe 23 martie, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, de la ora 19.00.

Sumarul ediţiei CULT@rt din 21 martie traversează ţara şi aduce noutăţile culturale ale momentului:

Proiectul “Glasurile patriei-glasurile istoriei, glasurile poeziei” al actorului Emil Boroghină, realizat în parteneriat cu Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova şi cu Teatrul Nottara din Bucureşti, este dedicat sărbătoririi Centenarului făuririi Marii Uniri și desăvârșirii Statului Național Unitar Român. (Amănunte despre acest proiect, în reportajul semnat de Anca Toghe, de la TVR Craiova).

Istorici, muzicieni, artişti vizuali, scriitori au părăsit România, fascinaţi de Oraşul Luminilor. Câţiva dintre reprezentanţii comunităţii românilor din Paris vorbesc despre visul lor devenit realitate, în reportajul de Andreea Stiliuc, de la TVR Iaşi.

(w235) Cartea rasSinagoga din cetate este un monument remarcabil în arhitectura Timişoarei.

Sunt însă ani mulţi de când nimeni nu s-a ocupat de reabilitarea ei.

Tania Tzunash, de la TVR Timişoara, a aflat că primul pas este asigurarea monumentului. Mai mult, Comunitatea Evreiască anunţă începerea lucrărilor de renovare.

Un dialog savuros între Vasile Hotea Fernezan, de la TVR Cluj, şi scriitorul Radu Paraschivescu porneşte de la “Cartea râsului şi a cercetării”.

Între temele discuţiei se regăsesc chipul românesc al imposturii, fabrica de diplome sau scriitorii de după zăbrele – toate, teme ale cărţii semnate de Radu Paraschivescu.

 

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

 
„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii trebuie să știe cine sunt (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

 

#TVRedu