loader
Foto

Galerie foto

„Exclusiv în România”: Cristi Tabără ne-a invitat pe Tărâmul Tuberozelor

O după-amiază cu parfum de tuberoze – aceasta este propunerea echipei „Exclusiv în România” pentru prima duminică din octombrie. Muzica, istoria şi gastronomia saşilor, într-o ediţie de sărbătoare, pe 2 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1. | VIDEO

 

Cât toamna e încă blândă, Cristi Tabără ne propune o călătorie – chiar şi prin intermediul micului ecran – spre un loc cu parfum unic: Tărâmul Tuberozelor.

Petrecem în inima ţării la un festival „Exclusiv în România”, care ne aduce muzică bună, poveşti frumoase şi culoare, pe 2 octombrie, de la 15.30, la TVR 1.

Tărâmul Tuberozelor nu e un ţinut din basme. El există, chiar în România, în apropiere de Sighișoara, iar momentul cel mai prielnic pentru a ajunge acolo, mai exact în comuna Hoghilag, este Sărbătoarea Tuberozelor. Un festival aparte, poate și prin faptul că se desfășoară parțial chiar în grădinile personajelor lui centrale: cultivatorii florilor.

Acolo poposeşte echipa „Exclusiv în România” în ediţia din această duminică a emisiunii de la TVR 1.

(w882)

(w882)

Dar nu numai despre tuberoze va fi vorba în acest episod; festivalul de la Hoghilag ne aduce şi muzică bună, ne dezvăluie lucruri noi despre istoria sașilor din satele comunei și ne face cunoștință cu tinerii inimoși, care pun umărul – la propriu – la salvarea patrimoniului. „Ambulanța pentru monumente” este proiectul ingenios care îi reunește în acest scop deopotrivă pe studenți și pe antreprenorii din domeniu, proiect finanțat în mare măsură de The Prince’s Foundation – fundația patronată până acum de Regele Charles al III-lea.

(w882) mesteri

Nu va lipsi nici obișnuita rețetă, de data aceasta – cum altfel? – săsească. Dar nu aprindem cuptorul înainte de a face o drumeție la Angofa, destinația multor cercetători din lumea largă, veniți să studieze biodiversitatea unică din zona colinelor Transilvaniei. Iar după ce vom afla ce înseamnă turismul științific, vom face și o scurtă oprire la Mălâncrav, unde se află biserica evanghelică cu cea mai mare frescă în stil gotic din Transilvania, într-o comunitate săsească încă vie.

(w882) cetate

În final, dacă drumurile ne fac poftă de ceva bun, gustăm și faimosul lichiu de la Hoghilag. Ce înseamnă şi cum se pregăteşte? Aflăm duminică, pe 2 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1, din episodul 2 al noului sezon „Exclusiv în România”. Emisiunea se vede şi la TVR Internaţional, tot duminică, la 17.20.

(w882) placinte

(w882) echipa

Ediţiile emisiunii pot fi urmărite şi online pe TVR+.

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu