loader
Foto

Spectacolul extraordinar „Madrigal 60”, la TVR Cultural și TVRi | VIDEO

TVR Cultural a difuzat în direct, marți, 28 februarie, de la ora 18.00, spectacolul extraordinar susținut de Corul de Cameră „Madrigal”. Concertul a fost precedat de interviuri inedite cu importanți oameni de cultură și cu foști membri ai corului. La TVR Internațional spectacolul a fost difuzat miercuri, 1 martie, de la ora 21.00.

 

De la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural au putut urmări interviurile realizate de Valentina Băințan, realizatoare și producătoare TVR, cu oameni de cultură și artiști, în direct din studioul mobil TVR Cultural, de la Teatrul Național București (TNB).

Între invitații Valentinei Băințan, au fost dirijorii Voicu Popescu, Dan Mihai Goia și Veronica Bojescu, scenografa Iulia Gherghescu (creatoarea costumelor Madrigal), coordonatoarea proiectului „Madrigal - Cantus Mundi” Leila Popovici și Maria Stoica, fost manager al Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin.

De la ora 19.00, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” a susținut spectacolul extraordinar „Madrigal 60”, dirijat de Anna Ungureanu, în sala Ion Caramitru a TNB.

La finalul spectacolului,  a avut loc Gala Premiilor de excelență „Marin Constantin”, a cărei gazdă este criticul de teatru Marina Constantinescu.

Urmăriți AICI dialogurile Valentinei Băințan cu invitații săi și, ulterior, spectacolul extraordinar al Corului  Madrigal.

(w882) Spectacol

Acum șase ani, pentru a-l sărbători pe legendarul fondator al Corului Madrigal, Marin Constantin, dirijor de geniu și mentor pentru sute de artiști români, am numit ziua acestuia de naștere ca fiind sărbătoarea corului, Ziua Madrigalului.

Anul acesta, al 60-lea de activitate de referință, neîntreruptă, vom serba cu o premieră: Spectacolul Madrigal 60 – un repertoriu exclusiv de madrigale și motete, în 60 de minute, într-un decor nou, dar și în haine regândite de scenografa Iulia Gherghescu.

Tot acum șase ani, am instituit premiul Marin Constantin, decernat anual unor personalități din afara ansamblului, care au contribuit semnificativ la viața culturală a României.

Este un an 60 de sărbătoare, iar numeroasele evenimente pregătite de Madrigal nu vor întârzia să vă surprindă”, a explicat managerul Corului Madrigal, Emil Pantelimon.

CITIȚI ȘI: TVR CULTURAL A TRANSMIS ÎN DIRECT, ÎN 21 IANUARIE, CONCERTUL MADRIGAL „DESPRE CULTURĂ”

(w882) Spectacolu

Corul Madrigal și dirijoarea Anna Ungureanu. Sursă imagine: Corul Madrigal

Regia spectacolului „Madrigal 60” este semnată de Emil Pantelimon, scenografia și decorurile de Vladimir Turturică, iar costumele sunt semnate de scenografa Iulia Gherghescu. Design-ul de lumini este coordonat de Alin Popa, video mapping-ul - de Dorin Popovici, iar regia de sunet - de Gabriel Scîrlet.

Spectacolul „Madrigal 60” se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de proiecte speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023.

(w882) Corul Madr

Corul Madrigal, la Bologna. Sursă: Corul Madrigal

Programul „Madrigal 60”, care celebrează cei 60 de ani de activitate neîntreruptă ai corului, este structurat în şase mari secţiuni: „Excelenţa în muzică” - concerte, recitaluri şi spectacole, „Unim România prin muzică” - turnee naţionale, „Diplomaţia Madrigal” - turnee internaţionale, „Integrare socială şi educaţie culturală” - programul naţional Cantus Mundi, „Tezaurul Madrigal” - expoziţii şi alte evenimente, „În casele românilor de pretutindeni” - lansări editoriale, multimedia, discografice şi viniluri.

TVR Cultural este partener media al programului „Madrigal 60”.

CITIȚI ȘI: POVESTEA CORULUI MADRIGAL, LA „MUSIC (R)EVOLUTION”

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu