loader
Foto

Cea mai longevivă emisiune din Europa, printre preferatele publicului, la TVR 1

De 65 de ani la TVR. Emisiunea „Viaţa satului” continuă să înregistreze audienţe remarcabile la TVR 1. Duminică, 21 ianuarie, programul despre şi pentru oamenii din mediul rural s-a clasat pe locul al treilea în topul programelor de la televiziunile generaliste. Iată ce subiecte urmărim în ediţia din 28 ianuarie.

 

Se poate spune că este cea mai longevivă emisiune din Europa, nicio altă televiziune națională europeană nu a păstrat o emisiune un timp atât de îndelungat! „Viaţa satului”, de la TVR 1, se numără în continuare printre favoritele publicului.

(w882)

(w882)

Duminică, 21 ianuarie, pe intervalul ei de difuzare (10.30-12.52), emisiunea care prezintă şi propune soluţii pentru problemele ce ţin de lumea satului a fost în top 3 al celor mai urmărite programe de la televiziunile generaliste. În medie, la nivel naţional, 234.000 de telespectatori au urmărit reportajele, interviurile şi ştirile aduse special pentru cei interesaţi de „Viaţa satului”, audienţa TVR 1 situându-se poziţia a treia, după ProTV şi Antena 1. „Viaţa satului” a fost de asemenea în top 3 al celor mai vizionate programe pe interval, pe publicul urban şi pe cel comercial. Cel mai vizionat minut al emisiunii, înregistrat la ora 12.50, a adunat în faţa micului ecran, la TVR 1, 472.000 de telespectatori (2,7% rating şi 10% cotă de piaţă), aceştia fiind interesaţi de cea mai nouă serie de reportaje despre vaca de carne din rase rustice. De ce merită să creştem animale din rase rustice puteţi afla aici, iar materiale despre acest subiect vor putea fi urmărite şi în ediţia din 28 ianuarie a emisiunii „Viaţa satului”, când aflăm totul despre rasa Aubrac.

(w882)

O vorbă din bătrâni spune că nimeni nu munceşte mai mult decât un fermier... Poate doar soţia acestuia... Pentru toţi aceşti lucrători ai pământului, din domeniile producţiei agricole şi zootehniei, Gabriel Gherghescu, producătorul emisiunii „Viaţa satului”, a lansat de curând rubrica „Fermier în Europa”. Pornind de la întrebările telespectatorilor în materie de agricultură, economie, specialişti şi reprezentanţi ai autorităţilor vin să explice şi să ofere propuneri, idei, soluţii pentru preocupările, frământările fermierilor. Duminică, 28 ianuarie, invitatul lui Gabriel Gherghescu la această rubrică va fi Florian Ciolacu, directorul Clubului Fermierilor Români.

Programul dedicat vieţii rurale, dar care ne priveşte pe toţi mai clarifică duminică, 28 ianuarie, în rubrica „Atenţie la normele sanitar-veterinare!”, tot ce trebuie să ştie telespectatorii pentru sănătatea lor, a hranei, a animalelor. Un specialist ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) va fi invitatul lui Gabriel Gherghescu pe acestă temă.

(w882)

Şi pentru că oamenii au nevoie de informaţii în timp real, din şi pentru zona rurală, la „Viața satului” urmărim şi Jurnalul satului, cu ştiri din domeniul agricol şi economic.

Problemele, realizările, dorinţele fermierilor sunt prezentate chiar de ei în emisiunea „Viaţa satului”. Duminică de duminică, de la ora 10.30, la TVR 1. Înregistrările emisiunii pot fi vizionate online pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Lansată pe 10 martie 1957, „Viața satului” este o emisiune brand a Televiziunii Române, un program premium care se menține între preferințele a sute de mii de telespectatori.

 

 
Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural vă propune să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi

O discuție necesară în fiecare zi

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

 

#TVRedu