loader
Foto

Galerie foto

Călătorie prin Ialomiţa nobiliară, duminică, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Duminică, 19 iunie, ora 17.00, TVR 1 a difuzat o nouă ediție a emisiunii „Exclusiv în România” dedicată conacului din Manasia şi Muzeul Naţional al Agriculturii, Jocurilor Olimpice moderne şi oraşului natal al lui Mihai Viteazul.

 

Am hoinărit, în această duminică, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, printr-o regiune mai puţin cunoscută din tara noastră, judeţul Ialomiţa. Ce unicate, ce oameni interesanţi şi ce obiective turistice ne oferă această zonă am aflat într-o nouă ediţie „Exclusiv în România”, pe 19 iunie, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882) cristi tab

Călătorii noştri îşi stabilesc cartierul general în oraşul Slobozia, iar până în localitatea Manasia, unde se află un frumos conac, sunt doar 60 de kilometri. Locul este elegant şi recent reabilitat, restaurarea clădirilor şi a domeniului durând cinci ani şi necesitând o sumă de două milioane şi jumătate de euro. Aici aflăm istoria interesantă şi plină de controverse a boierilor de altădată care au stăpânit, vremelnic, acest loc.

(w882)

(w882)

Mai departe, drumeţii „Exclusiv în România” se îndreaptă spre localitatea Broşteni, la doar 50 de kilometri de Slobozia, unde a trăit unul dintre cei mai bogaţi români din istoria modernă, Evanghelie Zappa. Acesta a pus bazele Jocurilor Olimpice moderne, a fost unul dintre fondatorii Academiei Române şi - nu în cele din urmă - a contribuit la apariţia primei ediţii a Dicţionarului Explicativ al Limbii Române.

(w882)

(w882)

Chiar în orasul Slobozia, vizităm şi un loc unicat în ţara noastră, Muzeul Naţional al Agriculturii. „Aici se vede felul în care moşii şi strămoşii noştri şi-au cultivat şi câştigat pâinea cea de toate zilele, dar şi felul în care s-a transformat agricultura de subzistenţă, bazată pe seceră şi coasă, într-una modernă, cu batoze şi tractoare”, povestesc membrii echipei „Exclusiv în România”.

(w882) muzeu

(w882)

Tot în apropriere de Slobozia, la doar 40 de kilometri, ajungem la un obiectiv turistic pe lângă care mulţi trecem fără să ştim: Oraşul de Floci. Este unicul oraş medieval din România peste care nu s-a suprapus o aşezare modernă, dar şi locul unde s-a născut marele nostru voievod Mihai Viteazul.

(w882) medieval

(w882)

Suficiente motive să ne păstrăm un loc în faţa micului ecran şi în această duminică, pe 19 iunie, de la ora 17.00, când vedem la TVR 1 noi locuri ce merită vizitate într-un episod în premieră „Exclusiv în România”.

(w882) masa

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu