loader
Foto

Galerie foto

Călători pe cărările istoriei. Cu „Exclusiv în România”, prin Târgovişte

Găzduieşte un muzeu unic: al poliţiei, dar este şi locul unde, în perioada interbelică, artiştii veneau din toate colţurile ţării în căutarea inspiraţiei. Am explorat curioşi oraşul Târgovişte duminică, 25 aprilie, ora 17.00, la „Exclusiv în România”, pe TVR 1.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

O nouă duminică, alte călătorii în căutare de unicate ale României, în compania lui Cristian Tabără şi a echipei sale, la TVR 1. Suntem călători pe cărările istoriei într-un episod „Exclusiv în România” care ne înfăţişează oraşul Târgovişte şi unicatele sale.

(w882)

Scenele cu revoluţionari aflaţi în Piaţa Universităţii, sub focul gloanţelor, amintesc acelora dintre noi care au prins evenimentele, de incertitudinea Revoluţiei din decembrie 1989. Atunci nu ştiam cum se va termina, dar astăzi, generaţiile tinere nici măcar nu ştiu ce a fost aşa numita Revoluţie română. Pentru cei care încă nu ştiu sau care, poate, au uitat, în vechea cetate a Ţării Româneşti există un muzeu amenajat în fosta unitate militară, unde pot afla cum şi-a trăit cuplul prezidenţial comunist ultimele zile din viaţă.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Curioşi, explorăm în continuare oraşul Târgovişte şi aflăm de un alt loc unic la noi în ţară: Muzeul Poliţiei. Printre altele, la muzeu putem asculta cum a fost prins şi care a fost soarta unuia dintre cei mai mari criminali în serie din România: Râmaru. Chiar dacă nu prea sunt amintiri plăcute legate de miliţia comunistă, echipa „Exclusiv în România” ne convinge că merită să dăm o raită şi prin expoziţia care a fost dedicată acestei Miliţii, mai ales că au existat şi oameni foarte bine pregătiţi în rândurile sale.

(w882)

Şi tot duminică, la „Exclusiv în România” vizităm muzeele dedicate artiştilor Gheorghe Petraşcu şi Vasile Blendea.

(w882)

Este o bună ocazie de a afla cum, în perioada interbelică, oraşul Târgovişte devenise, pentru România, ce era cartierul Montmartre pentru Franţa: un loc unde artiştii veniţi din toate colţurile ţării îşi căutau inspiraţia.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu