loader
Foto

Galerie foto

"Breaking Fake News": atacul terorist de lângă Moscova folosit în scop propagandistic | VIDEO

Duminică, 31 martie, ora 19.00, ați urmărit, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor care ar lupta de partea Kievului, potrivit Moscovei, folosirea atacului terorist de lângă Moscova în scop propagandistic, izbucnirea foametei în Fâșia Gaza și despre istoria Insulei Cipru.

 

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Moscova a dat publicității cifrele „mercenarilor" care ar lupta de partea Kievului în Ucraina. Românii ar fi cei mai numeroși, după polonezi și britanici. Din cei 784 de români, 349 ar fi fost uciși, ceilalți fiind dați în urmărire. Ministerul Afacerilor Externe de la București afirmă că este o dezinformare. Mai mult, pentru prima oară de la începutul războiului, trupele ucrainene, printre care și voluntari români, ar fi făcut incursiuni în teritoriul Rusiei.

(w882) invitat

Invitat: Sandu-Valentin Mateiu, comandor (r)

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea

Atacul terorist care a avut loc săptămâna trecută într-o sală de concerte de lângă Moscova, soldat cu sute de morți și răniți, este folosit de autoritățile ruse în scop propagandistic. Deși atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, propaganda rusă sugerează că în spatele acestuia s-ar afla ​Kievul.

 

(w882) conspirati


Revista presei fake, cu Horia Grușcă

În timp ce organizaţiile internaţionale îşi înmulţesc avertismentele privind izbucnirea foametei în Fâşia Gaza, utilizatori pro-israelieni distribuie pe reţelele de socializare imagini cu mesele îmbelşugate şi tarabele pline de mâncare de care s-ar bucura cei peste un milion de refugiaţi palestinieni.

Iar în Franța, adversarii lui Emmanuel Macron şi-au reluat - într-o nouă formă şi cu noi falsuri - teoria conspiraţiei potrivit căreia soţia preşedintelui s-ar fi născut bărbat.

(w882) mercenari

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Insula Cipru este divizată din 1974: la nord, ciprioții turci, la sud, ciprioții greci. Două republici, una nerecunoscută pe plan internațional. Sudul beneficiază de toate avantajele economice pe care i le oferă statul de membru al Uniunii Europene. Nordul depinde economic de Ankara.

(w882) Marian Voi

***

Producător: Marian Voicu

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu