loader
Foto

"Banii tăi": Modelul românesc de creștere economică

Luni, 3 iunie, TVR 1 a transmis o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 18:30.

 

Monica Ghiurco a realizat două interviuri: unul cu Cristian Grosu, redactor-șef cursdeguvernare.ro și celălalt, cu Bogdan Rogin, expert în fonduri europene (continuare a interviului difuzat în ediția trecută).

În interviul cu Cristian Grosu s-a discutat despre modelul românesc de creștere economică: economia românească a înregistrat în primul trimestru o creștere cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut (în 2018 se înregistrase o creștere cu 4,1 %). În 2019 motorul dezvoltării rămâne consumul, însă acesta afectează atât prețurile, cât și deficitul. Guvernul României mizează pe o creștere economică de 5,5%, în timp ce estimările Comisiei Europene și ale FMI au fost revizuite în scădere, spre 3,3%, respectiv 3,1%. În aceste condiții, România mai are înca spațiu de crescut datoria (de la 40% până la 60%), însă specialiștii recomandă mai multă prudență, în condițiile în care importurile ating pragul de 70%, iar investițiile sunt minime; dar și stabilirea unui echilibru macroeconomic.

(w882)

Tema interviului cu Bogdan Rogin a fost simplificarea accesării fondurilor europene: dificultăți de ordin politic - proiectul de ordonanță de urgență elaborat de experții români de la Bruxelles la solicitarea expresă a premierului Dăncilă este deocamdată abandonat.

(w882)

Urmăriți în fiecare luni emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 18:30, pe TVR1 și online pe TVR+. În reluare, în fiecare marți, de la ora 9:00, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 

 

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu