loader
Foto

Galerie foto

Avem şanse să recuperăm tezaurul de la Moscova? Tema s-a discutat la „Breaking Fake News”

Alte subiecte au fost conflictul din Fâşia Gaza şi cazul Alexei Navalnîi. Un nou episod „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu,  duminică, 10 martie, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Parlamentul European va dezbate la Strasbourg, în 14 martie, proiectul rezoluției privind „restituirea tezaurului național românesc însușit ilegal de Rusia”. În 5 martie, sediul din Bruxelles al Parlamentului European a găzduit inaugurarea expoziției „Tezaurul de aur al Băncii Naționale a României trimis la Moscova și niciodată returnat - o revendicare mai veche de un secol”, organizată de BNR. Eugen Tomac, deputat în Parlamentul European, Cristian Păunescu, consilier al Guvernatorului BNR și Dorin Matei, redactor-șef „Magazin istoric” sunt partenerii de dialog ai lui Marian Voicu în Interviul săptămânii, rubrica ce deschide ediţia „Breaking Fake News” de săptămâna aceasta. Aflăm, aşadar, mai multe despre acest subiect cel puţin sensibil pe 10 martie, de la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

În urmă cu două săptămâni, știrea privind o posibilă anexare a Transnistriei de către Rusia era preluată de presa internațională din Occident. Evenimentele recente din regiunea separatistă se înscriu în războiul hibrid purtat de Rusia împotriva Republicii Moldova. Tatiana Țarfulea abordează acest subiect la Conspirația săptămânii.

Israelul consideră lipsit de credibilitate numărul de peste 30.000 de civili ucişi în Gaza, furnizat de autorităţile sanitare palestiniene, dar susţine – fără să aducă probe – că a eliminat o treime dintre teroriştii organizaţiei Hamas. O investigaţie BBC a încercat să afle care este adevărul. Între timp, Rusia şi-a reluat dezinformările privind pretinsul transfer de arme chimice din Statele Unite în Ucraina, iar suporterii lui Donald Trump distribuie zeci de fotografii deepfake pentru a-i convinge pe afro-americani să-l voteze pe politicianul republican. Despre toate acestea, în Revista presei fake, cu Horia Grușcă, tot în ediţia de duminică „Breaking Fake News”.

Iar Gabriela Avram aduce în discuţie cazul Navalnîi la Istoria și istoriile sale. Critica regimului corupt al lui Vladimir Putin, furia cu care l-au vânat instituțiile de forță din Rusia, moartea lui în închisoare și piedicile puse înmormântării îl transformă pe Alexei Navalnîi într-un simbol de necontestat al luptei împotriva Rusiei lui Putin.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii şi în acest sezon al emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu. Un nou episod urmărim pe 10 martie, de la ora 19.00, la TVR 1.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu