Despre parada din 9 mai de la Moscova şi poveştile din jurul recensământului din România am aflat mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 11 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne-a aşteptat în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.
Ziua Victoriei este sărbătorită în Vest ca o zi a păcii și reconcilierii, iar la Moscova este o celebrare a morții și războiului. Pentru Kremlin, al Doilea Război Mondial pare a nu se fi încheiat. Subiectul a fost comentat pe 11 mai de Marian Voicu şi invitatul său la Interviul săptămânii, Liviu Iurea, corespondent TVR la Moscova. O nouă ediţie „Breaking Fake News” s-a văzut la TVR 1 miercuri seară, de la ora 22.50.
Recensământul populației și locuințelor a fost însoțit de știri false și dezinformare. Ce impact au avut? Cătălin Raiu, director de Comunicare la Institutul Național de Statistică ne-a spus, în acest episod, Povestea săptămânii, aducând şi informaţiile oficiale necesare oricărui cetăţean.
A fost parada militară din Piața Roșie o celebrare a victoriei împotriva nazismului sau a agresiunii împotriva Ucrainei? Tatiana Țarfulea a venit cu explicaţii în rubrica Falsul săptămânii, tot în ediţia „Breaking Fake News” din 11 mai.
Rămânem la Ziua Victoriei, pe care Occidentul o sărbătorește pe 8 mai, iar Rusia pe 9 mai. Care este explicația? Gabriela Avram a venit cu lămuriri.
În discursul din Piața Roșie, pe 9 mai, Vladimir Putin a reluat temele propagandei de război, susținând că denazificarea Ucrainei este la fel de legitimă ca lupta împotriva Germaniei naziste. Un subiect pe care Horia Grușcă l-a trecut în Revista presei fake.
Cât e adevăr şi cât e minciună din toate informaţiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 11 mai, de la ora 22.50, la TVR 1.