loader
Foto

Ziua Victoriei – aceeaşi pentru toţi? Răspunsuri, azi, la „Breaking Fake News”

Despre parada din 9 mai de la Moscova şi poveştile din jurul recensământului din România am aflat mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 11 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne-a aşteptat în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.

 

Ziua Victoriei este sărbătorită în Vest ca o zi a păcii și reconcilierii, iar la Moscova este o celebrare a morții și războiului. Pentru Kremlin, al Doilea Război Mondial pare a nu se fi încheiat. Subiectul a fost comentat pe 11 mai de Marian Voicu şi invitatul său la Interviul săptămânii, Liviu Iurea, corespondent TVR la Moscova. O nouă ediţie „Breaking Fake News” s-a văzut la TVR 1 miercuri seară, de la ora 22.50.

Recensământul populației și locuințelor a fost însoțit de știri false și dezinformare. Ce impact au avut? Cătălin Raiu, director de Comunicare la Institutul Național de Statistică ne-a spus, în acest episod, Povestea săptămânii, aducând şi informaţiile oficiale necesare oricărui cetăţean.

A fost parada militară din Piața Roșie o celebrare a victoriei împotriva nazismului sau a agresiunii împotriva Ucrainei? Tatiana Țarfulea a venit cu explicaţii în rubrica Falsul săptămânii, tot în ediţia „Breaking Fake News” din 11 mai.

Rămânem la Ziua Victoriei, pe care Occidentul o sărbătorește pe 8 mai, iar Rusia pe 9 mai. Care este explicația? Gabriela Avram a venit cu lămuriri.

În discursul din Piața Roșie, pe 9 mai, Vladimir Putin a reluat temele propagandei de război, susținând că denazificarea Ucrainei este la fel de legitimă ca lupta împotriva Germaniei naziste. Un subiect pe care Horia Grușcă l-a trecut în Revista presei fake.

Cât e adevăr şi cât e minciună din toate informaţiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 11 mai, de la ora 22.50, la TVR 1.

 
100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

Gustul victoriei (III): Șofranul, vanilia și aromele vieții

Care sunt cele mai scumpe mirodenii, la ce sunt folosite și de unde le obținem? Cum acționează condimentele asupra alimentelor și de ce se ...

 ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

publicat: sâmbătă, 09 noiembrie 2024

În data de 14 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui o inițiativă inovatoare, lansată de neuropsihiatrul Cristian Andrei, intitulată "ParenTin'".

 

#TVRedu