loader
Foto

Ziua Victoriei – aceeaşi pentru toţi? Răspunsuri, azi, la „Breaking Fake News”

Despre parada din 9 mai de la Moscova şi poveştile din jurul recensământului din România am aflat mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 11 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne-a aşteptat în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.

 

Ziua Victoriei este sărbătorită în Vest ca o zi a păcii și reconcilierii, iar la Moscova este o celebrare a morții și războiului. Pentru Kremlin, al Doilea Război Mondial pare a nu se fi încheiat. Subiectul a fost comentat pe 11 mai de Marian Voicu şi invitatul său la Interviul săptămânii, Liviu Iurea, corespondent TVR la Moscova. O nouă ediţie „Breaking Fake News” s-a văzut la TVR 1 miercuri seară, de la ora 22.50.

Recensământul populației și locuințelor a fost însoțit de știri false și dezinformare. Ce impact au avut? Cătălin Raiu, director de Comunicare la Institutul Național de Statistică ne-a spus, în acest episod, Povestea săptămânii, aducând şi informaţiile oficiale necesare oricărui cetăţean.

A fost parada militară din Piața Roșie o celebrare a victoriei împotriva nazismului sau a agresiunii împotriva Ucrainei? Tatiana Țarfulea a venit cu explicaţii în rubrica Falsul săptămânii, tot în ediţia „Breaking Fake News” din 11 mai.

Rămânem la Ziua Victoriei, pe care Occidentul o sărbătorește pe 8 mai, iar Rusia pe 9 mai. Care este explicația? Gabriela Avram a venit cu lămuriri.

În discursul din Piața Roșie, pe 9 mai, Vladimir Putin a reluat temele propagandei de război, susținând că denazificarea Ucrainei este la fel de legitimă ca lupta împotriva Germaniei naziste. Un subiect pe care Horia Grușcă l-a trecut în Revista presei fake.

Cât e adevăr şi cât e minciună din toate informaţiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 11 mai, de la ora 22.50, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu