loader
Foto

Zbor şi gastronomie

Suntem cu ochii când pe cer, când în farfurie. Călătoria pe care o facem în această ediție ne duce deasupra norilor. Aeroclubul României face spectacol la Iași iar echipa emisiunii „Călătorie cu gust”/„România în bucate” este invitată să participe împreună cu telespectatorii săi. Aflăm și rețete noi, la înălțimea așteptărilor oricărui gurmand.

 

Vă invităm la o sesiune de gătit inedită, împreună cu chef  Victoraș, la Aeroclubul „Alexandru Matei” din Iași, care se desfășoară simultan cu antrenamentele pentru Air Show, un eveniment de aviație care reunește cei mai buni piloți sportivi ai țării. Facem, mai întâi, spectacol în farfurie iar, mai apoi, ne bucurăm de spectacolul aviatic oferit de echipa națională de acrobație aeriană „Hawks of Romania”, dar și de planoriștii și piloții de avioane ultraușoare ai Aeroclubului României.

Chef Pictoraș gătește trei preparate la grătar:

- cotlet de oaie cu sos de ciuperci,

- tomahawk de porc cu sos de iaurt și usturoi,

- frigărui cu ficăței de mușchi și pulpă de pui

Urmăriți această ediție a emisiunii „România în bucate”/„Călătorie cu gust” vineri, 25 iulie, de la ora 14.35, pe TVR Internațional.

***

Realizator: Raluca Aftene
Sursa foto: captură din emisiune

 
Forța muzicii și rolul său în educație

Forța muzicii și rolul său în educație

publicat: joi, 20 noiembrie 2025

Ediția din 20 noiembrie a emisiunii "Forța Ideilor", difuzată de la ora 21:05, pe TVR 2,  este despre rolul deosebit al educației și, în ...

În periplul său cultural, echipa emisiunii "Bucuria credinței" a poposit la Complexul Astronomic din Baia Mare, un important reper științific și ...

"Devreme, despre vreme", în Japonia

publicat: vineri, 07 noiembrie 2025

Știați că există 11 feluri de a spune cer în limba japoneză și aproximativ 100 de termeni pentru ploaie?

 

#TVRedu