loader
Foto

Virgil Ianțu, o viață trăită în registru major. Sinceritate şi emoţie, luni, la „Nocturne”, pe TVR 1 | VIDEO

Despre marile întâlniri pe care, poate, le-a atras în viață, despre disonanțele care îi plac atât de mult, despre libertate și Timișoara lui cea dragă, am aflat la TVR 1. Virgil Ianţu a fost invitatul Marinei Constantinescu luni, 4 decembrie, la „Nocturne”, de la ora 23.05.

 

Ediția „Nocturne” de luni, 4 decembrie, ne-a prilejuit o întâlnire specială cu muzicianul Virgil Ianțu. Mai cunoscut publicului pentru rolul său de prezentator al unor emisiuni cu răsunet precum „Câștigă România”, „Vrei să fii miliardar?”, „Copiii spun lucruri trăsnite”, invitatul Marinei Constantinescu ne-a însoțit pe drumul muzicii, cea de la care a pornit totul.

Virgil Ianțu a început studiul viorii la 5 ani și jumătate, la Timișoara. Despre sine, pe calea notelor muzicale, își aduce aminte că era „mai mult romantic, decât tehnic.”

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Virgil Ianțu se alătură, în 1990, fenomenului Madrigal și, astfel, are șansa primei mari întâlniri din viață, aceea cu maestrul Marin Constantin, dirijorul corului. În mod cert, un moment care a lăsat trainice urme în sufletul tânărului de 19 ani. Despre acea perioadă vorbește cu emoție și dor, atribuind des noțiunea de miracol „universului Madrigal”. O experiență care l-a apropiat de divinitate pe fiul de preot Ianțu, dar și o formă de inițiere în viață, pentru că „maestrul își alegea oameni vulnerabili emoțional, cu suflet de plastilină pe care să-l poată modela”. „Marin Constantin este părintele laturii mele artistice”, admite Virgil Ianțu.

Alți șlefuitori ai sufletului său au fost copiii. În cei peste 20 de ani de televiziune, a avut sute de întâlniri cu aceștia și, de la fiecare în parte, a învățat ceva din inocența și libertatea lor. Este convins că educația începe de acasă, acolo unde „părintele trebuie să fie atent la dezvoltarea emoțională a copilului”.

Despre marile întâlnirile pe care, poate, le-a atras în viață, despre disonanțele care îi plac atât de mult, despre libertate și Timișoara lui cea dragă, am aflat luni, de la ora 23.05, pe TVR 1. Cu Marina Constantinescu şi Virgil Ianţu, în „Nocturne”.

Actorul Ştefan Bănică, Anna Ungureanu, dirijorul şi Emil Pantelimon, managerul Madrigalului, actorul Adrian Văncică, Oana Drăgulinescu, fondator al Muzeului Abandonului, actriţa Carmen Tănase se numără printre invitaţii noului sezon „Nocturne”, care a început la TVR 1 pe 23 octombrie 2023.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu