loader
Foto

Violistul Răzvan Popovici, creatorul festivalului SoNoRo, în 28 octombrie, la „Podcasturile TVR#ENESCU” | VIDEO

Invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu” de sâmbătă, 28 octombrie, a fost violistul Răzvan Popovici, unul dintre cei mai abili manageri culturali din peisajul muzical românesc, fiind creatorul și organizatorul bine-cunoscutului Festival Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Ediția s-a difuzat la TVR Cultural de la ora 13.00.

 

Pentru Răzvan Popovici, SoNoRo înseamnă, în primul rând, bucurie plină, apoi performanță la cel mai înalt nivel și, nu în ultimul rând, împlinire profundă și dragoste necondiționată pentru lumea sonoră. Este îndrăgostit definitiv de lumea sunetelor și de capacitatea acestora de a schimba radical trăirile omenești, pentru că, în perioada studiilor muzicale, profesorii săi i-au schimbat definitiv destinul și percepția asupra vieții și a muzicii”, arată Valentina Băințan, realizatoarea „Podcasturilor TVR#Enescu”.

(w882) Răzvan Po

Cât este de important un profesor-mentor în destinul unui tânăr muzician? Cât este de importantă susținerea celor dragi în acest întreg parcurs artistic, unde muzica cere totul? Cum este să cânți pe scenele internaționale, dar să și organizezi evenimente excepționale?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care Răzvan Popovici i-a răspuns Valentinei Băințan sâmbătă, de la ora 13.00. În reluare, luni, 30 octombrie, de la ora 17.35.

***

Urmăriți dialogul mai jos:

 

 

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu