loader
Foto

Galerie foto

Victor Rebengiuc: „Nu mă lăuda, domnule! S-ar putea să îmi faci rău”

„88 de ani, în 88 de minute” - un eveniment în onoarea actorului Victor Rebengiuc ne-a oferit realizatorul Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”, pe 9 ianuarie, la ora 23.15 (partea a II-a), la TVR 1. | VIDEO

 

În primele zile ale anului 2022, TVR a difuzat un eveniment cultural cu totul deosebit: sărbătorirea unuia dintre cei mai mari artişti ai scenei de teatru şi film, a uneia dintre cele mai mari personalităţi ale culturii române – actorul Victor Rebengiuc.

(w882)

(w882)

„Sunt 88 de minute în care nu mai există teatru, film, realitate, ci spectacolul unor poveşti spuse de un mare actor, care ne transportă într-o lume unică, din care vibrează viaţa şi profesia unui mare artist”, mărturiseşte Cătălin Ştefănescu, aşteptându-ne să-i fim alături pe 2 şi 9 ianuarie 2022, la primele ediţii „Garantat 100%” din noul an, dedicate actorului Victor Rebengiuc.

Cele două ediţii speciale „Garantat 100%” reprezintă o discuţie în faţa publicului Les Films de Cannes à Bucarest, cu Victor Rebengiuc. O discuţie cu totul diferită de cele până acum prin faptul că este o privire de ansamblu asupra întregului său parcurs atât în teatru, cât şi în film, de la momentul când ales să urmeze actoria, până la momentul actual, care, la 88 de ani, pentru Victor Rebengiuc înseamnă, în cea mai mare parte, o viaţă închinată actoriei.

(w882)

„Facem o incursiune prin cariera domnului Rebengiuc, vorbim cu colaboratori şi colegi, cu oameni de teatru sau film, de care îl leagă diverse momente cheie”, adaugă Cătălin Ştefănescu. Nu vor lipsi momentul 1989 sau Piaţa Universităţii.

(w882)

„Nu mă lăuda, domnule! S-ar putea să îmi faci rău!”, exclamă la un moment dat Victor Rebengiuc în timpul dialogului, neoprindu-ne să-l admirăm, dar explicând că e o persoană sfioasă, care preferă să se gândească la profesia pe care o face, la arta sa şi nu la laudele pe care le primeşte în urma acestora.

(w882)

Cu mare sinceritate şi francheţe, invitatul lui Cătălin Ştefănescu relatează poveşti şi gânduri pe care nu le-a mai exprimat până acum în faţa unui public. Nu puţine sunt momentele în care vom râde în hohote, după cum există şi părţi ale aceste convorbiri în care cu greu ne vom putea reţine o lacrimă.

(w882)

Una dintre părţile spectaculoase ale acestei întâlniri o reprezintă montajul extraordinar al momentelor din cariera actorului Victor Rebengiuc. În plus, mesajele unor actori, regizori, alte personalităţi din ţară şi străinătate, cu care Victor Rebengiuc a interacţionat în viaţă, teatru sau film dau evenimentului o notă de spectacol elegant, plin de emoţie.

„E o sărbătoare cum rareori s-a făcut pentru un actor de o asemenea anvergură şi, în acelaşi timp, un eveniment meritat pentru un astfel de actor care a scris istorie în cultura contemporană”, subliniază Cătălin Ştefănescu. Regizorul Cristian Mungiu, directorul Les Films de Cannes à Bucarest, a ţinut să atragă atenţia la începutul festivalului desfăşurat în luna octombrie că festivalul pe care îl conduce intenţionează să onoreze personalităţi ale teatrului şi filmului nostru „câtă vreme sunt în viaţă şi ne mai putem bucura de prezenţa lor aici”.

(w882)

Modul în care a fost organizată această gală seamănă cu felul în care astfel de evenimente sunt organizate în Europa Occidentală sau Statele Unite ale Americii şi reprezintă gesturi absolut fireşti pentru nişte artişti care înseamnă ceva pentru cultura unei naţii.

Ediţiile speciale „Garantat 100%” dedicate actorului Victor Rebengiuc reprezintă şi rezultatul unei lungi colaborări între Televiziunea Română şi Les Films de Cannes à Bucarest, iar realizatorii „Garantat 100%” mulţumesc echipei festivalului de film amintit pentru o colaborarea excelentă, pentru dedicaţia totală dovedită la înregistrarea evenimentului.

Dialogul lui Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”, cu actorul Victor Rebengiuc s-a transmis la TVR 1 în două părţi: duminică, 2 ianuarie 2022, ora 22.15 şi duminică, 9 ianuarie, ora 23.15.

credit foto: Ionuţ Rusu, FB Les Films de Cannes à Bucarest

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu