loader
Foto

Vasile Dâncu şi Marian Munteanu, astă seară, la „Prim-plan”

Reforma statului şi neînţelegerile din PNL au fost subiectele pe care jurnalista TVR Mădălina Dobrovolschi le-a discutat cu invitaţii săi în ediţia de miercuri a emisiunii, difuzată de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la începutul acestei săptămâni, că România nu se poate moderniza şi nu va putea combate eficient corupţia fără o reformă a administraţiei publice centrale şi locale. Despre reforma statului au discutat, miercuri seară, la Prim-plan, jurnalista TVR Mădălina Dobrovolschi şi invitatul său din prima parte a emisiunii, vicepremierul Vasile Dâncu. În partea a doua candidatul PNL la Primăria Capitalei Marian Munteanu a venit cu lămuriri asupra neînţelegerilor din PNL pe tema alegerilor locale.

„Nu cred că se poate rezolva peste noapte modernizarea unei administraţii, numai prin suportul tehnologic şi minunatele produse pe care le visează şi le realizează inginerii. Cred că este nevoie de o schimbare fundamentală de mentalitate. Este nevoie să schimbăm filosofia noastră de a fi, filosofia statului de a fi. Aceste lucruri se pot face printr-o mai bună organizare”, a afirmat vicepremierul Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul unei conferinţe desfăşurate pe 19 aprilie.

(w882) Madalina D

În partea a doua, invitat este Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei. Miercuri, copreşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au solicitat CNSAS, în numele PNL, verificarea fostului lider al studenţilor din timpul Mineriadei din 1990. Cererea vine în contextul în care candidatul propus de liberali nu a semnat declaraţia de integritate, iar în PNL se poartă discuţii privind retragerea lui.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale momentului. Şi ei pot adresa propriile întrebări pentru invitaţii emisiunii Prim-plan din această seară, pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu