loader
Foto

Galerie foto

Valea Jiului, lumina „lumii fără cer” – un nou episod „Exclusiv în România”, la TVR 1 | VIDEO

Am fost martori la renaşterea prin cultură a Văii Jiului în episodul din 7 aprilie al emisiunii prezentate de Cristi Tabără. „Exclusiv în România” se vede la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 17.00.

 

„Credeați că ați fost cu noi prin toată România? Ei bine, în noul sezon vă surprindem.

Pe 7 aprilie am ajuns într-o zonă mult exploatată în trecut și mai puțin umblată astăzi. Am ajuns în Valea Jiului, unde nu peisajele ne-au atras, cu toate că locul este impresionant prin vecinătatea munților.”

(w882)

(w882)

(w882)

Cristi Tabără și Ilinca Ciobanu au descoperit cum astăzi zona este exploatată... cultural. Am ajuns, alături de ei, pe Planeta Petrila și în Petroșani, pentru a schimba percepții și a înțelege cât de specială este zona. Am întâlnit mulți oameni cu totul deosebiţi, proiecte colorate și vibrante, o lume optimistă, în plină schimbare: de la ultimul miner, care astăzi face o muncă a memoriei fabuloasă, caricaturistul care a colorat Petrila, artistul care se implică social, tânăra care vrea să facă Valea Jiului vibrantă, profesorul care face imposibilul și mulţi alţii.

(w882)

(w882)

(w882)

Duminică, 7 aprilie, de la ora 17.00, am văzut lumina „lumii fără cer”, adusă de oameni fără inhibiții și complexe.

(w882)

(w882)

Producător: Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu