loader
Foto

Galerie foto

Duminica Floriilor, la „Universul Credinței”

Duminică, 21 aprilie, urmăriți o ediție specială a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:10, pe TVR 1, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Andrei Victor Dochia prezintă prima parte a emisiunii.

Paștele Catolic. Mesajul I.P.S. Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit romano-catolic de București

Mesajul pascal al Dr . Zágoni Albu Zoltán, pastor al bisericii reformate calvine din Bucureşti

În direct, prin Skype, de la catedrala Sfântul Iosif din București, părintele Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice despre Sărbătoare Învierii.

(w882)

Oratoriu Pascal. Aflată într-un amplu periplu prin ţară, Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului susţine concertul tematic, intitulat ”Oratoriu de Paşti!”. Săptămâna aceasta, în sala Rapsodia a Teatrului Mic din Bucureşti, în prezenţa unui numeros public, au pus în scenă momentele Judecării, Pătimirii şi Învierii Mântuitorului Hristos. A consemnat Adrian Bodonea-Florea.

(w882)

Pelerinajul de Florii. Bucureștenii sunt așteptați și în acest an să participe la tradiționalul Pelerinaj de Florii, organizat de Arhiepiscopia Bucureştilor și Patriarhia Română. Ca și în ceilalți ani, pelerinajul se desfășoară pe traseul Mănăstirea Radu Vodă – Catedrala Patriarhală, acolo unde vor fi întâmpinați de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Sărbătoriile săptămânii. Împreună cu jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu comentăm cele mai interesante repere ale calendarului ortodox.

Incendiu la Catedrala Notre Dame. În direct prin Skype, din Paris, părintele Răzvan Ionescu. Reacţii de la: IPS Iosif, mitropolitul ortodox român al Europei occidentale şi meridionale, acad. Sorin Dumitrescu, Theodor Baconschi, diplomat și scriitor, Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. Adrian Papahagi, Universitatea Babeş - Bolyai Cluj-Napoca.

(w882)

Editorialul saptămânii. Răzvan Bucuroiu vă ţine la curent cu cele mai importante evenimente din spaţiul confesional românesc.

Poveste de Dumincă. Biserica Ortodoxă Română, în ciuda celor vehiculate adeseori în presă, are o misiune clară și în ceea ce privește copiii. Cel mai bun exemplu este grădinița parohiei Sfinții Trei Ierarhi din Fundeni. Are o capacitate de 100 de locuri, săli de clasă și educatori la superlativ, iar preotul parohiei se ocupă de hrana copiilor și de toate cele administrative. Bucuria copiilor este bucuria lui și a preotesei care se implică în toate.

(w882)

Semnele vremii. Porunca a 8-a Decalogului ne spune scurt, imperativ: să nu furi! Într-o țară răvășită de tema corupției, subiectul este de departe unul foarte interesant și actual. Radu Preda ni-l explică teologic, în rubrica semnată de Răzvan Bucuroiu.

În partea a doua a emisiunii, de la ora 8.30, la Bucuria Credinței, continua seria de interviuri realizate în Țara Sfântă cu părintele profesor Constantin Necula. În duminica Floriilor, Andrei Victor Dochia pornește dialogul de la mormântul lui Lazăr din Betania, apoi continuă în localitatea Betfaghe, locul de unde ucenicii au luat asinul pe care a intrat Mântuitorul în Ierusalim. Ultima parte a fost realizată în biserica Intrării Domnului din Ierusalim.

(w882)

Reportaj. “Familii creștine ale Nordului”. Familia este expusă celor mai mari presiuni din partea lumii moderne. Pe urmele acestor familii am pășit și noi cu episcopul Macarie în îndepărtata Groenlandă. Mărturii emoționante, speranțe intacte, rânduială și bună cuviință, toate întâlnite la capătul lumii. Un reportaj de Răzvan Bucuroiu.

Reportaj. “De vorbă cu iezuiții din România”. Vă propunem astăzi, în zi de mare sărbătoare pentru creștinii romano-catolici, Sărbătoarea Paștelui, să-i cunoaștem pe Iezuiții din România. De ce? Pentru că Papa Francisc, care va vizita țara noastră în intervalul 31 mai-2 iunie, face parte din acest ordin călugăresc. Pentru că acest ordin, cu o istorie de aproape 5 secole, a fost pus, încă de la fondarea sa sub semnul ascultării față de Sfântul Părinte Papa, ascultare pe care o mențin în orice colț al lumii până astăzi. Despre iezuiții din România, despre activitățile acestora dar și un gând de sărbătoare în reportajul semnat de Ciprian Dumea.

Coordonatori Rafael Udriște și Daniel Vistorovschi

Producător Andrei Victor Dochia

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Pictorul Vasile Rață, la „Biografii necesare”: Prin tot ceea ce creează, artistul trebuie să stârnească emoţii. Altfel, nu există | VIDEO

Duminică, 21 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu