loader
Foto

Părintele Constantin Necula şi Andrei Victor Dochia, la Institutul de la Măgurele

Duminică, 23 februarie, urmăriţi, în direct, „Universul Credinței”, de la ora 07:00, pe TVR 1, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:00, iar cea de-a doua, de la ora 8:00.

 

Ediţia începe cu un dialog interesant cu Radu Carp, profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, pe teme de actualitate religioasă.

Convorbirea cu profesorul Radu Carp este urmată de o ştire despre întâlnirea sinodală ce a avut loc săptămâna trecută, la Palatul Patriarhal, în prezenţa Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

(w882) Universul

În 18 februarie, la Galaţi, a fost sărbătorit Arhiepiscopul Dunării de Jos, Î.P.S Casian, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de pastoraţie. Din iulie 1994 a fost numit episcop al Dunării de Jos, iar în 2009, a fost ridicat la rang de episcop. Un eveniment surprins de echipa noastră.

(w882) Universul

(w882) Universul

Avem şi un moment de aducere aminte dedicat unui realizator al Televiziunii Române, plecat recent dintre noi.

(w882) universul

Vasile Alecu a făcut cu dăruire şi pasiune, mai bine de 40 de ani, film documentar.

(w882) universul

În 1999 a luat pentru prima oară premiul APTR pentru documentar de cultură, „Evocare B.P.Haşdeu”, în 2012, Premiul de Excelenţă  APTR pentru producţia documentară „Destine şi asasinate pe scena politică românească”, în 2015, Premiul APTR pentru documentarul „Mircea Vulcănescu - Jertfă şi iertare”, iar în 2014,  Marele Premiu al APTR pentru campania „Anul Brâncoveanu”, realizată de Filaret Acatrinei, Vasile Alecu, Georges Boisnard, Cristian Amza şi Radu Găină.

La Dialogurile dimineţii, Răzvan Bucuroiu îl are ca invitat pe episcopul emerit Ioan Robu.

(w882) universul

A ocupat, vreme de 35 de ani, cea mai înaltă treaptă a arhieriei în biserica romano-catolică din România. Acum s-a retras, lăsând scaunul de mitropolit unui urmaş mai tânăr. Episcopul emerit Ioan Robu ne vorbeşte cu sinceritate şi cu dragoste despre viaţa şi misiunea sa.

În partea a II-a, puteţi urmări un dialog cu Părintele Eugen Tănăsescu - care analizează subiectele fierbinţi de actualitate religioasă şi socială.

Pe data de 29 februarie îi sărbătorim pe Sfinţii Ioan Casian Românul şi Gherman din Dobrogea.

Părintele Iustin Petre, stareţul centrului monahal închinat acestor sfinţi, ridicat în anul 2002, în zona unor situri arheologice necercetate şi în apropierea unei peşteri de pe tărâmul Cheilor Dobrogei, ţese, ca martor activ, povestea încântătoare a locului, de la facere până în zilele noastre.

(w882) universul

La rubrica Bucuria credinţei, Părintele Constantin Necula şi Andrei Victor Dochia au ales un loc inedit.

Urmărim un dialog fascinant, realizat, poate surprizător pentru mulţi, la Măgurele, la Institutul Naţional de Cercetare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Emisiunea „Universul Credinței” este disponibilă online pe TVR+.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu