loader
Foto

Galerie foto

Universul credinţei: Milostenia şi iubirea aproapelui

Urmărim, la Universul credinţei, o campanie de ajutorare iniţiată de Parohia Sfântul Antonie cel Mare şi un interviu cu prinţesa Marina Sturdza. Duminică, 15 martie, de la 07:30. Pe TVR 1.        

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui (Matei 5,7)

Parohia Sfântul Antonie cel Mare (din Titan) a fost înființată în anul 1996, iar piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost pusă un an mai târziu. Din 2008, credincioșii de aici îl au ocrotitor și pe Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii.

Parohia Sfântul Antonie cel Mare a avut ideea iniţierii unei campanii care să fie spre folosul sufletelor copiilor de la Valea Plopului. Ideea binecuvântată a dat rod. Ea a primit numele "Un mărţişor din suflet oferit unui suflet" şi a fost dedicată taberelor de copii de la Valea Plopului şi Valea Screzii (judeţul Prahova), marea familie condusă de Părintele Nicolae Tănase.

La iniţiativa parohiei s-au strâns alimente neperisabile, cărţi şi alte obiecte ce pot fi de ajutor celor aproape 300 de copii pe care Părintele Tănase îi ţine sub aripa sa protectoare. Aşezământul creat de Părinte a devenit o casă primitoare pentru copiii abandonaţi sau orfani, pentru mamele tinere aflate în situaţii limită, pentru săraci sau oameni fără casă, indiferent de vârstă.

Un interviu cu prinţesa Marina Sturdza

Este descendenta a două vechi familii de domnitori şi a fost, de-a lungul timpului, jurnalistă, vicepreşedinte al unei faimoase case de modă, director UNICEF. A plecat din România la vârsta de 3 ani şi a făcut o cariera de prestigiu în America. De numele său se leagă o impresionantă activitate caritabilă. Iar numele său este unul cu rezonanţă.

Prinţesa Maria Sturza este o personalitate feminină cu adevărat remarcabilă prin felul în care se impune ca om al carităţii în spaţiul românesc. În interviuri, prinţesa mărturisea că rangul nobiliar nu a făcut-o să renunţe la credinţa că, în viaţă, cel mai important este ceea ce ai în suflet şi în minte.

 

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Pictorul Vasile Rață, la „Biografii necesare”: Prin tot ceea ce creează, artistul trebuie să stârnească emoţii. Altfel, nu există | VIDEO

Duminică, 21 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu