loader
Foto

„Universul credinţei” – ediţie specială de Sfânta Parascheva, la TVR 1

Joi, 14 octombrie, de la ora 10.00, a fost transmisă, în direct, slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

 

Pelerini din toată ţara vin în fiecare an la Iaşi, în luna octombrie, pentru a se închina Sfintelor Moaşte ale ocrotitoarei Moldovei. Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită şi în acest an, pe 14 octombrie, chiar şi în condiţii de pandemie – sau, poate, acum, cu atât mai mult, rugăciunile credincioşilor se înalţă către cea pentru care stau mărturie nenumărate minuni şi vindecări.

Telespectatorii TVR 1 au participat şi ei la praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva de joi dimineaţă, prin intermediul unei ediţii speciale „Universul credinţei”, difuzată în direct de la ora 10.00.

Slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În cadrul ediţiei speciale „Universul credinţei”, telespectatorii au putut urmări slujba în direct, comentariul fiind făcut de către jurnalistul TVR Andrei-Victor Dochia.

Unul dintre principalele evenimente religioase din România, pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva se va desfăşura în condiţii speciale, autorităţile anunţând că au fost pregătite măşti şi soluţii dezinfectante; de asemenea, pentru evitarea aglomeraţiei, organizatorii au scos Sfintele Moaşte spre închinare cu câteva zile mai devreme.

***

Coordonator Paula Tăbîrcă
Producător ​Andrei-Victor Dochia​

foto: doxologia.ro

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu