loader
Foto

Universul credinţei: dialoguri despre perenitatea credinţei

Duminică, 16 septembrie, urmăriți subiecte noi de la ora 07:30, pe TVR1: Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, un eseu dedicat Sfintei Cruci, dialoguri despre perenitatea credinţei cu Părintele Constantin Necula.

 

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște va prezenta Jurnalul de știri „Universul Credinței”:

 

  • Ce știm despre Sfânta Cruce - Vorbim despre ocrotirea de care se bucură cei care se aşează la adăpostul ei. De adânca înţelegere a vieţii vremelnice şi a celei veşnice pe care o dobândesc cei care înţeleg că ea e suferinţă şi bucurie deopotrivă. Despre felul în care leagă cerul de pământ îmbrăţişând toată lumea. Adică, vorbim mereu despre cruce, dar cât ştim despre ea? - un eseu semnat de jurnalista Cristina Andrei.
  • Între spital și Biserică - La Mănăstirea Cășiel din județul Cluj a avut loc întalnirea preoților de slujire caritativă și a preoților și mirenilor coordonatori ai programelor de asistență socială din Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului. La întâlnire a fost invitat prof. dr Pavel Chirilă, președintele Asociației Filantropice Medical - Creștine „Christiana” care a susținut o conferință despre îngrijirea și slujirea bolnavilor. – jurnalist Cornel Matache.
  • Avram Iancu sărbătorit la Țebea. Peste 10 mii de oameni s-au adunat la Țebea pentru a-l sărbători pe cel supranumit “crăișorul munților”, la 146 de ani de la trecerea la domnul – jurnalist Adrian Bodonea Florea.
  • Sfințire. Lăcașul de cult cu hramul Sf. Meletie al Antiohiei din comuna Găneasa, jud. Giurgiu a fost sfințit. Cu ocazia praznicului a fost adusă spre închinare o copie a Icoanei Maicii Domnului – Prodromita din Sfântul Munte Athos - jurnalist Cornel Matache.
  • Catedrala Navigatorilor - jurnalist Adrian Bodonea Florea

La rubrica „Cartea de învățătură” vă prezentăm una dintre cele mai noi apariţii de la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului, o carte de sinteză fără precedent în limba română: “Sfântul Ambrozie al Mediolanului. Monografie patristică”, semnată de pr. dr. Ştefan Zară – jurnalist Rafael Udriște.

(w882)

 

Jurnalistul Rafael Udriște îl va avea ca invitat în studio pentru a vorbi despre proiectul "Iconari vechi și noi" pe Vlad Bedros, istoric de artă, decan al Facultății de Istoria și Teoria Artei, din cadrul Universității Naționale de Arte din București.

După Jurnalul “Universul Credinței” va urma campania umanitară “Viitorul în Dar”, rubrică realizată de jurnalista Anna de Hillerin. Campania „Viitorul în Dar” continuă săptămâna aceasta cu Alex. Are 10 ani și a fost abandonat de părinți. Acum se află în îngrijirea Fundației SOS Satele Copiilor. Cum îl puteți ajuta aflați duminica aceasta la “Universul Credinței”. Campania este realizată în parteneriat cu Fundația SOS Satele Copiilor.

(w882)

La rubrica “Cerul cu sfinți” jurnalista Cristina Andrei ne vorbește în această săptămână despre libertate. Este ea doar “lipsa constrângerilor” sau înseamnă și responsabilitate? Un răspuns din „Cerul cu sfinți”, de la Arsenie Papacioc.

(w882)

În finalul primei părți, Răzvan Bucuroiu vă prezintă “Semnele Vremii” împreună cu profesorul și teologul Radu Preda, invitatul permanent al emisiunii. În această duminică vor vorbi despre Diaspora românească.

(w882)

 

Catedrala mea - Anca Sigartău

***

În partea a doua a emisiunii “Universul Credinței”, de la ora 8:30, jurnalistul Rafael Udriște vă prezintă un reportaj de la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu – ITO 2018. Între 6 și 9 septembrie a avut loc la Sibiu cea de-a V-a ediție a „Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși” (ITO 2018), manifestare la care au participat peste 3000 de tineri din peste 20 de țări. Rafael Udriște a fost la Sibiu și a stat de vorbă cu tinerii veniți la Sibiu din toate colțurile lumii, pe de altă parte să aflați de le ei dar și de la părinții lor duhovnici care i-au însoțit, care mai este sensul dragostei de țară și de Biserica strămoșească în lumea noastră de astăzi.

(w882)

O cunoașteți deja pe Andra Crăciun. Anna de Hillerin v-a prezentat-o la începutul sezonului trecut, cu povestea pelerinajului ei de 900 kilometri pe Camino de Santiago. Recent, Andra a parcurs un traseu similar, de 800 km. Ce lecție de viață a primit, aflați duminică la “Universul Credinței”.

(w882)

La final, urmăriți un interviu cu Părintele Constantin Necula. „Bucuria credinței” dialog pe marginea relaţiei dintre vremurile de astăzi şi perenitatea credinţei - Victor Andrei Dochia şi Părintele Constantin Necula.

(w882)

Duminică dimineață urmăriți o nouă ediție a emisiunii “Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Pictorul Vasile Rață, la „Biografii necesare”: Prin tot ceea ce creează, artistul trebuie să stârnească emoţii. Altfel, nu există | VIDEO

Duminică, 21 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu