loader
Foto

Galerie foto

Universul Credinței: Pelerinaj la moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina

Duminică, 18 noiembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște va prezenta Jurnalul de știri „Universul Credinței”:

Tânărul ieșean – Ediția 2018. Dragostea în era smartphone. Emoticoane sau epistolar este tema celei de-a 5 a ediție a evenimentului „Tânarul ieșean”, organizat de către Asociația Tineretului Ortodox Român din Iași. Un reportaj realizat de jurnalista Paula Tăbîrcă.

Lansare de carte – Călimănești între istorie, mit și legendă”. Volumul „Călimănești între istorie, mit și legendă”, de Mihaela Dobrescu a fost lansat joi, 8 noiembrie 2018, la Biblioteca orășenească din Călimănești. A consemnat jurnalistul Rafael Udriște.

Pelerinaj la moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina. Pelerinajul la moaștele Sfîntului Mina, al doilea ca importanță pentru credincioșii bucureșteni după pelerinajul consacrat Sfinților Dimitrie constituie subiectul reportajului realizat de jurnaliștii Corneliu Vlad Matache și Daniel Vistorovschi.

Simpozion: 100 de ani de la nașterea părintelui Constantin Galeriu. Cu ocazia împlinirii unui veac de la nașterea părintelui profesor Constantin Galeriu, Institutul Teologic Ortodox „Patriarhul Iustinian” din București a organizat un simpozion care a scos în evidență personalitatea de excepție a acestui vrednic slujitor al altarului, cărturar și mărturisitor al lui Hristos.

Funeraliile părintelui Nicolae Bordașiu. Trecerea la cele veșnice a părintelui Nicolae Bordașiu a lăsat un gol imens in inimile acelora care l-au cunoscut și apreciat pentru viața sa pusă în slujba lui Hrisots și a Bisericii. Jurnalistul Adrian Bodonea Florea a surprins în imagini momentele în care părintele Bordașiu a fost condus pe ultimul drum și a realizat o consemnare pe marginea acestui trist eveniment.

Fragment dintr-un interviu cu părintele Nicolae Bordașiu. Fiu şi nepot de preot, Părintele Nicolae Bordaşiu a făcut parte din Mişcarea Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim a făcut ca părintele Nicolae Bordaşiu fapt pentru care a fost închis 9 ani în cele mai aspre temniţe comuniste: Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud. Jurnalista Paula Tăbîrcă a pregătit un fragment dintr-un interviu în care părintele Nicolae Bordaşiu vorbeşte despre experienţa sa din închisoare.

Sinaxar. Jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu, invitat în studioul „Universul Credinței”, vă prezintă duminică date legate de viața și mărturisirea sfinților pe care Biserica Ortodoxă îi sărbătorește în această săptămână.

(w882)

Conferință despre Referendumul pentru Familie. Centrul de Studii și Documentare „Societate, Drept, Religie” a organizat un simpozion cu tema „Referendumul pentru familie, consultare populară și mituri sociale”. Invitat Laurențiu Tănase.

Invitat în studiou: Regizorul Dominic Dembinsky. Dezbatere pe marginea filmului despre Apostol Bologa, personajul principal din romanul „Pădurea Spânzuraților” de Liviu Rebreanu.

Simpozion despre Arsenie Papacioc. La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a avut loc de curând o conferinţă dedicată părintelui Arsenie Papacioc. Participanții au evocat personalitatea de excepție a duhovnicului de la malul Mării Negre, părintele Arsenie Papacioc. A consemnat jurnalistul Adrian Bodonea-Florea.

Gala de premiere Corneliu Coposu. A treia ediție a concursului dedicat Seniorului politicii românești, Corneliu Coposu și-a desemnat câștigătorii în cadrul festivității desfășurate la Ateneul Român. Un reportaj semnat de jurnalista Cristina Andrei.

Sfințirea Bisericii „Sfânta Vineri – Herasca”. Ctitoria voievodului Matei Basarab, demolată de Nicolae Ceaușescu, a renăscut după 31 de ani. O consemnare a acestui eveniment au realizat-o jurnaliștii Corneliu Vlad Matache și Daniel Vistorovschi.

Rubrica Semnele Vremii. Teologul Radu Preda, invitatul colegului nostru Răzvan Bucuroiu, vorbește de importanța sfințirii Catedralei Naționale, simbol al credinței și continuității poporului român.

(w882)

Filer Catedrala Națională – Ionuț Andrei Gherasim, scriitor, președintele Fundației Corneliu Coposu.

***

În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, urmăriți un reportaj realizat de jurnalistul Daniel Vistorovschi despre ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab din localitatea Găiseni, județul Giurgiu.

Mircea cel Bătrân – 600 de ani de la moarte. O evocare a personalitații voievodului Țării Românești Mircea cel Bătrân realizată de jurnalistul Ion Lucian Ciucu în contextul Anului Centenar.

La final, urmăriți „Bucuria Credinței” cu Părintele Constantin Necula și Andrei-Victor Dochia. Tâlcuire la Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina adaptată la realitățile contemporane.

(w882)

În fiecare duminică dimineață urmăriți emisiunea „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: universal.credintei@tvr.ro; www.facebook.com/universulcredinteitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu