loader
Foto

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, la ”Universul Credinței”

Duminică, 29 septembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:00, pe TVR1, TVR MOLDOVA, TVR Internațional  și online pe TVR+.

 

Rafael Udrişte vă prezintă Jurnalul Universul Credinţei:

Sfântul Voievod Neagoe Basarab. Un domnitor român devenit sfânt: Neagoe Basarab. Un portret, în doar câteva cuvinte, prezentat ca model de viețuire creștină.

(w235)

10 ani de Arhiepiscopie a Dunării de Jos. Vineri, 27 septembrie, Arhiepiscopia Dunării de Jos este în sărbătoare. Împlinește 10 ani de la înființare. Ce realizări au avut loc, ce proiecte au fost susținute puteți afla într-una din știrile noastre.

- Expoziţia "Descânt". Săptămâna trecută, la Complexul Muzeikon din Alba Iulia, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură "Descânt", semnată de artistul plastic Marcel Lupşe.

- Hramul Mănăstirii Antim din Bucureşti. Vineri, 27 septembrie, în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Ierarh Antim Ivireanul. Cu acest prilej Mănăstirea Antim din Capitală şi-a sărbătorit ctitorul şi ocrotitorul spiritual.

(w500)

- "Prodocens" adică "pentru învăţătură sau pentru cuvânt". Este numele noii platforme media, non profit, lansată oficial de curând la Parlamentul României. O iniţiativă a Uniunii Bisericilor Baptiste din România ce promovează învăţăturile şi valorile creştine, într-un mod cât mai practic având ca suport Biblia.

- Daruri din partea Papei Francisc. Este cunoscut faptul că Papa Francisc primeşte diferite daruri    din partea credincioşilor în ţările pe care le vizitează, dar la fel de cunoscut este faptul că şi Papa Francisc face la rândul său aceste gesturi. În ţara noastră, Sfântul Părinte a ales să doneze, prin Nunţiatura Apostolică, maşinile marcă romanească pe care le-a folosit pe durata vizitei în România. Darurile au ajuns la Centrul de îngrijiri paliative “Casa Milostivirii Divine” din cadrul Caritas Timișoara şi în Eparhia Greco-Catolică de Cluj.

(w882)

 

- La rubrica “Sărbătorile săptămânii” jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu, invitatul permanent al rubricii, ne va vorbi despre Acoperământul Maicii Domnului, o sărbătoare cinstită de creştinii ortodocşi pe data de 1 octombrie.

(w235)

- În fiecare săptămână, via Skype, Părintele Eugen Tănăsescu ne propune o scurtă revistă a presei religioase, în rubrica "Presarea presei".

(w882)

- "Bucuria Credinţei". În Duminica a 19-a după Rusalii, Andrei Victor Dochia împreună cu părintele profesor Constantin Necula vă invită la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu.

(w500)

Temele discuţiei vor fi: Predica de pe munte şi Iubirea vrăjmaşilor, precum şi aspecte ştiute şi mai puţin ştiute din istoria Catedralei sibiene.

***

foto credit: Oana Nechifor

***

Coordonatori: Paula Tăbîrcă şi Lucia Toader

Producător: Andrei Victor Dochia

 
„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

Elisabeta Lipă, la „Portret de excelență”: În sportul de înaltă performanță, Comitetul Olimpic Internațional a introdus egalitatea de șanse | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă sâmbătă, 10 august, de la ora 16.00, dialogul dintre Mihaela Olaru, gazda emisiunii „Portret ...

Sculptorul Laurențiu Mogoșanu, la „Biografii necesare”: „Eu Îl mărturisesc pe Hristos şi asta se vede în arta mea” | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, în 11 august, de la ora 22.10, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu