loader
Foto

Un singur tur la alegerile locale - dezbatere la „Prim-plan”

Decizia CCR privind alegerile pentru primari şi strategia de apărare a României au fost subiectele pe care jurnalista TVR Mădălina Dobrovolschi le-a propus invitaţilor săi în ediţia de miercuri, difuzată de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur, este decizia finală a Curţii Constituţionale. Contestaţia jurnalistului Liviu Avram la CCR privind excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale a fost respinsă de Curte. Preşedintele acesteia, Augustin Zegrean, a declarat la încheierea şedinţei de miercuri: „Nu vom schimba practica de azi pe mâine.”

Despre alegerile locale şi decizia CCR au discutat, miercuri seară, la Prim-plan, jurnalista TVR Mădălina Dobrovolschi şi invitaţii săi din prima parte a emisiunii, Ecaterina Andronescu, senator PSD, Cezar Preda, deputat PNL, respectiv Ion Răducanu, deputat UNPR.

În partea a doua a talk-show-ului, de la ora 22.00, ministrul Apărării Mihnea Motoc a adus lămuriri asupra strategiei de apărare a României.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale momentului. Şi ei pot adresa propriile întrebări pentru invitaţii emisiunii Prim-plan din această seară, pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu