loader
Foto

Galerie foto

Un permanent freelancer al scenei: Judith State, invitată la „Nocturne”|VIDEO

A venit în studioul emisiunii direct de la Cannes, unde filmul în care juca avea mari șanse la Palme d’Or. Ce a fascinat-o, ce dezaprobă la această lume strălucitoare, ne-a povestit la „Nocturne”, pe TVR1.

 

„Judith va fi actriță!” - auzea mai tot timpul în jurul ei micuța balerină Judith State. „Imitam mereu ceva, eram ca un teatru ambulant”, povestește invitata Marinei Constantinescu. Dar ceea ce nu știa ea atunci, dar intuiau familia și prietenii apropiați, s-a adeverit în 2014, când Cristi Puiu a distribuit-o în „Sieranevada”, film a cărui premieră a avut loc la Cannes, în 2016.

(w882)

(w882)

Unul dintre cei mai activi coregrafi români, dar și actriță cu o serioasă filmografie ne deschide ușa către sufletului ei la „Nocturne”. Judith State a fost invitata Marinei Constantinescu luni, 6 iunie, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

„De ce în dans, în care am investit atâta corp și suflet, îmi e atât de greu, iar în actorie, pentru care nu m-am pregătit, reușesc să mă aliniez cu mine și îmi e atât de ușor? ”, se întreabă Judith, un permanent freelancer al scenei. O aplecare poate mai profundă asupra subiectului – luni seară, la „Nocturne”.

(w882)

Este evident că actoria reprezintă pentru ea a doua ei natură; prin urmare, la filmări nu e greu, timpul liber însă este cel care îi dă răgazul pentru autocritică... Pe lângă cel mai recent film în care joacă - „R.M.N.”, regizat de Cristian Mungiu și prezentat acum câteva zile la Cannes, în filmografia Judithei se regăsesc și alte titluri sonore, precum: „Monștri”, „Malmkrog”, „Tata mută munții” sau „6,9 pe scara Richter”.

(w882)

(w882)

La filmarea emisiunii, Judith State a venit direct de la Cannes, unde filmul „R.M.N.”, o poveste care chestionează relaţia cu celălalt într-o comunitate multietnică din Transilvania, a concurat pentru Palme d’Or. Ce a fascinat-o, ce dezaprobă la această lume strălucitoare, actrița, dansatoarea și coregrafa Judith State ne-a povestit luni, 6 iunie, la „Nocturne”.

(w882)

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu