loader
Foto

Galerie foto

Un diplomat străin perfect adaptat peisajului cultural românesc, la Garantat 100%

Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu directorul Centrului Ceh din capitală duminică, 18 mai, de la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Rene Kubasek este un personaj foarte cunoscut în mediile artistice din România, un şef de institut cultural care „nu umblă cu nasul pe sus”, după cum îl caracterizează realizatorul emisiunii de la TVR, şi cu care se poate vorbi absolut normal. Vreme de mai mulţi ani, a lucrat în mod direct cu Vaclav Havel. E direct responsabil de multitudinea de activităţi din locul în care lucrează, dar şi de faptul că toată lumea care îl cunoaşte îl simpatizează. Directorul Centrului Ceh din Bucureşti Rene Kubasek a fost invitatul lui Cătălin Ştefănescu de duminică, 18 mai, la Garantat 100%, emisiune difuzată la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

„Nu e deloc uşor pentru un diplomat străin, fie el şi din diplomaţia culturală, să pătrundă atât de adânc şi de autentic în lumea în care locuieşte temporar. Invitatul nostru din seara asta a reuşit din plin”, sunt cuvintele lui Cătălin Ştefănescu despre invitatul său de duminică la Garantat 100%, Rene Kubasek.

Momentul muzical al emisiunii a fost susţinut de trupa Moebius. Garantat 100% poate fi văzută şi la TVR HD, precum şi online, pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Garantat 100%

Anul acesta, emisiunea Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, intră în cel de-al 16-lea an de când este difuzată de TVR. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu