loader
Foto

Noutăţile din agenda europeană, dezbătute la TVR 1

O dată la două săptămâni, jurnaliştii Monica Ghiurco şi Ion Stavre vă aduc cele mai importante ştiri şi dezbateri care au loc la Bruxelles şi Strasbourg. „Observatori la Parlamentul European” vă aşteaptă duminică, de la 18.45, la TVR 1.

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

În a treia ediţie a emisiunii „Observatori la Parlamentul European”, jurnaliştii TVR vor discuta cu eurodeputatul german Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, despre conflictul din Ucraina, situaţia parteneriatelor Uniunii cu Rusia, dar şi despre viitorul Republicii Moldova.

De la Marian-Jean Marinescu, vicepreşedintele Grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat) - PPE - telespectatorii vor afla ce înseamnă proiectul Cerul unic european şi care sunt implicaţiile economice pentru industria de profil dar şi pentru pasageri a acestei iniţiative de unificare a spaţiului aerian european. După 16 ani de la lansarea acestei iniţiative, PE a aprobat într-o primă lectură reducerea celor 31 de zone de constrol aerian la doar 9.

Viorica Dăncilă, vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, membră a Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților (S&D) din Parlamentul European, prezintă în cadrul emisiunii ultimele noutăţi legate de Politică agricolă comună, fondurile alocate şi implicaţiile asupra agricultorilor români.

Tot în ediţia din 26 iulie, telespectatorii TVR putea urmări un reportaj realizat la audierea publică din Comisia de Buget ce a avut ca temă sprijinirea IMM-uri şi care a fost moderată de europarlamentarul român Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE.

***

Emisiunea Observatori la Parlamentul European aduce în atenţia publicului din România informaţii despre deciziile care se iau în Legislativul european şi care ne influenţează viaţa tuturor.

Prin temele abordate şi prin invitaţii aleşi, emisiunea Observatori la Parlamentul European încercă să răspundă la două întrebări fundamentale: Ce vrea Europa de la noi? şi Ce vrem noi de la Europa?

Emisiunea Observatori la Parlamentul European se difuzează de două ori pe lună, duminica, la TVR 1 şi online pe TVR+, de la ora 18.45.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu