loader
Foto

TVR 3 caută în toată ţara artiști care dăruiesc Românie!

Carmen Târnoveanu i-a prezentat pe Elina, Julienne P., Irie Girls, El Negro şi pe trupa Spam, sâmbătă, de la ora 13:30, în emisiunea ”Dăruieşte Românie!”.  

 

În ediţia din această săptămână, telespectatorii TVR 3 din Iaşi s-au bucurat să-l revadă pe Cosmin Vaman, de origine ieşean, liderul trupei Spam, vine la emisiune, însoţit de colegii săi de trupă: Ana Maria Ivan,Tudor Olaru şi Ciprian Diaconu. Trupa SPAM, înființată în 2014, abordează un stil muzical pozitiv, folk, pop – rock și versuri cu substrat ce tratează cu umor teme actuale. Primul album, intitulat “Drumul”, a apărut în anul 2015, fiind nominalizat la Premiile Muzicale Radio România Actualități, desemnat şi „Albumul Anului 2015”. Al doilea album, numit „Facem dragoste”, a fost lansat în toamna anului 2017. Ce pregăteşte Trupa SPAM în perioada următoare am aflat sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

(w882)

(w882)

Soprana Elina a lansat o melodie nouă, ”Tot mai greu”, săptămâna aceasta la ”Dăruieşte Românie!”. Elina a debutat în „Flautul fermecat” (Mozart), cu rolul Pamina, la Opera Comică pentru Copii.

„Îmi amintesc că doamna Felicia Filip, marea noastră soprană şi director al teatrului, este o altă „mamă” a mea. Ea mă premiase în două rânduri la „Crizantema de aur”, festivalul de romanţe de la Târgovişte (2010, 2011), și tot ea mă remarcase, în 2016, pe scena Operei Naţionale, în rolul Fiordiligi, din „Cosi fan tutte”, de Mozart. Mi-a oferit toată încrederea, iar eu nu voi înceta niciodată   să-i fiu recunoscătoare”, povesteşte soprana Elina.

(w882)

(w882)

Una dintre cele mai iubite trupe româneşti, El Negro a revenit şi în acest sezon, sezonul 8 al emisiunii ”Dăruieşte Românie!”. Câte momente extraordinare am împărtăşit sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3, dacă e să ne amintim numai de debutul El Negro, în februarie 1999, când solistrul trupei, Bogdan Negroiu și Stevie Bass au înființat formația. Stilul lor, reggae cu influențe funk și soul, râmâne şi astăzi, după ani şi ani, absolut inconfundabil. Mai reamintim şi faptul că formația a debutat în Franța, pe canalul MCM cu un remake al piesei "Spune-mi cine ești", iar de aici povestea a continuat sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

(w882)

Julianne P. a cucerit toate topurile muzicale din întreaga lume cu melodia ”Taj Mahal”, care se s-a auzit sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3, în emisiunea ”Dăruieşte Românie!”.”Taj Mahal” a fost difuzată de posturile de radio din Rusia, S.U.A., Turcia, Republica Dominicană, Indonezia, Azerbaidjan, Saint Vincent and Grenadine, Italia, Australia. Julianne P., pe numele ei real Iuliana Preda, se bucură de un succes extraordinar pe plan internațional, însă despre toate acestea ne-a povestit sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3, în emisiunea ”Dăruieşte Românie!”.

Dăruieşte Românie! a devinit scena artiştilor talentaţi din toată România. Şi atunci, e firesc ca aici, în emisiune, să ne întâlnim şi cu Irie Girls, unul dintre foarte puținele grupuri de soliste vocale din România ce înglobează temperamente artistice diferite, armonizate frumos într-o singură energie comună, ”IRIE”, cum spun fetele - un termen care emană bucurie, serenitate și poftă de viață. Irie Girls a oferit publicului un generos prilej de încărcare emoțională, prin stilistica muzicii din repertoriul fetelor: soul, reggae, funk sau pop. Irie girls înseamnă:

w.Aria - 15 ani, elevă a Colegiului George Enescu, secția nai, cântă la pian, chitară, bass, nai, e îndrăgostită de tobe, are o mulțime de Trofee de interpretare vocală, menționăm doar Marele Trofeu EXCENTRIP România 2021, solistă a Operei Comice pentru copii în musical-urile: School of Rock și Sunetul muzicii.

Ale§ia, elevă a Colegiului George Enescu, secția saxofon, și-a lansat de curând primul ei cântec din carieră – Don’t call me baby, compusă de solistul trupei El Negro - Bogdan Negroiu.

Adelina Borşan, un artist cu greutate și experiență scenică uriașă, peste 12 ani de activitate ca backing vocal al trupei EL NEGRO, sute de spectacole de divertisment și concerte ca solistă, este considerată partea responsabilă din Irie Girls, deși Adelina este de departe cea mai fană de petreceri și show-uri live explozive.

Hel Yavanna, compozitoare, textieră, chitaristă, pianistă, bassistă, un artist fin și profund, o voce versatilă cu multe nuanțe care interpretează de la soul rock cu tușele vocale tradiționale până la părți autentice de ragga jamaican cu accent patois.

Diana Yo, printre puținele voci reggae din România, și-a lansat anul acesta prima ei piesă.Este pasionată de dub, subculturile reggae, accesează părți rap, dar și interpretări clasice de soul/pop.

Alături de cele 5 soliste enumerate am avut-o și pe Nadra, DJ-ița grupului Irie Girls.

(w882)

(w882)

Urmăriţi ”Dăruieşte Românie!”, sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

(w882)

***

Foto credit: Mihaela Petre

Moderator şi realizator: Carmen Târnoveanu

Regizor tv: Manuela Apostol

***

Emisiune disponibilă si pe platforma www.tvrplus.ro

 

 

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu