loader
Foto

Galerie foto

Trump la CNN şi protestatarii AUR în stradă - „un festival fake news”

În fiecare duminică, la TVR 1, Marian Voicu, realizator şi moderator, ne invită la „Breaking Fake News”, prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect. Noi subiecte - pe 21 mai, de la ora 19.00.

 

Un proiect de lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie a fost interpretat de AUR ca având drept scop separarea copilului de familie. Parlamentarii au fost acuzați de trădare națională, furtul bogățiilor țării și adoptarea copiilor României de către cupluri de homosexuali din Europa.

În prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect, jurnalistul Marian Voicu a discutat cu Radu Umbreş, lector SNSPA, despre știrile false și teoriile conspirației care au alimentat acest eveniment.

(w882)

(w882)

La „Revista presei fake”, Horia Grușcă ne-a vorbit despre cum au marcat ştirile false şi deep fake-urile campania electorală a alegerilor prezidenţiale din Turcia și cum încurajează un propagandist al Kremlinului lichidarea tuturor ucrainenilor care nu acceptă să fie ruşi.

Vaccinarea va fi obligatorie pentru copii, iar părintele care refuză vaccinul pierde copilul! Tatiana Țarfulea a explicat pe înţelesul tuturor „Conspirația săptămânii”.

În limba română există o vorbă: „Venea lumea ca la Maglavit!”. Pentru că acolo, în acea comună din Oltenia, trăia Petrache Lupu, omul despre care se spunea că-l văzuse pe Dumnezeu și că avea puteri vindecătoare. Cine a fost el, dacă făcea sau nu minuni și cum l-au privit contemporanii, aflăm la „Istoria și istoriile sale”, rubrică realizată de Gabriela Avram.

Revenirea lui Trump la CNN și a protestatarilor AUR în stradă a produs un festival fake news, cred „Spărgătorii de Fake News”. Zaiafet și Geminschi rămân vigilenți şi ne îndeamnă să facem şi noi la fel.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu. Duminică, pe 21 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu