loader
Foto

Galerie foto

Trenurile cu avuţii ale Regelui Mihai şi scrierile lui Nostradamus, la „Breaking Fake News” | VIDEO

Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 14 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

Una din cele mai rezistente dezinformări produse de comuniștii sovietici și români a fost cea privind averea fabuloasă cu care Regele Mihai ar fi plecat din țară după abdicare, în 1948. Povestea, care are toate datele unui Kompromat clasic, este încă prezentă în presa din România. Legenda despre trenurile încărcate cu bani, tablouri, lingouri de aur, mașini şi alte bunuri transportate de Rege a rămas drept un adevăr incontestabil în minţile multora, în urma discreditării pe care comuniștii au continuat să o întreţină mult după exilarea acestuia. Duminică, Marian Voicu i-a propus subiectul invitatului său la Interviul săptămânii, jurnalistul TVR Bogdan Șerban Iancu. „Breaking Fake News” s-a văzut pe 14 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

(w882) Mihai I

(w882)

Și în acest an, ca în fiecare 9 mai, Moscova a glorificat războiul, sărbătorind Apărarea Patriei. Iar serviciile de informaţii ruseşti au pus în scenă proteste anti-ucrainene în ţările occidentale. Titlurile au fost trecute de Horia Grușcă în Revista presei fake.

Tatiana Țarfulea a abordat la Conspirația săptămânii o veche teorie a conspirației, reînviată de curând: un proiect de lege care urmează să fie votat de Parliament – dispariția banilor numerar și planul secret al guvernelor și băncilor de a controla lumea.

(w882) bani

De peste 500 de ani, scrierile lui Nostradamus fascinează și creează controverse. Au fost cu adevărat profeții? Cine a fost, de fapt, Nostradamus? O rază de lumina în Istoria și istoriile sale ne-a adus Gabriela Avram în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News”.

Tot un clarvăzător le-a atras atenția și Spărgătorilor de fake news Zaiafet și Geminschi. Cei doi au mai descoperit și alți suspecți: o prințesă, un șaman și pe psihologul Jordan Peterson… Interpretările lor le-am văzut tot duminică, la TVR 1.

(w882) Marian Voi

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au căutat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 14 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu