loader
Foto

Trandafir de la Moldova, ediţia a XLVII-a

Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova” reunește la Iași, în perioada 8-10 octombrie 2015, 18 ansambluride cântece și dansuri din țară și străinătate, unde vor evolua peste 500 de interpreți.

 

La această ediție, vor participa ansambluri din Armenia, Georgia, Republica Moldova (Cricova și Fălești), Ucraina (Cernăuți și Vinnystia), precum și ansambluri din județele Cluj, Caraș-Severin, Harghita, Iași, Suceava și Vaslui. În recital este invitat interpretul Călin Brăteanu cu Fanfara de la Hora Satului.

Spectacolele se vor desfășura pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, după următorul program: 8 și 9 octombrie, ora 18.00 și 10 octombrie, ora 11.00, gala festivalului. Intrarea publicului este gratuită.

În ziua de 10 octombrie, la ora 10.00 va avea loc parada ansamblurilor pe traseul: Palatul Culturii - Blv. Ștefan cel Mare și Sfânt - Piața Unirii - Piața „Mihai Eminescu”.

Organizatori: Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași.

Partener media principal: TVR Iaşi.

Spectacolele vor putea fi urmărite pe TVR Iaşi în cadrul emisiunii „Sărbătoare la zi mare”.

 
Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural vă propune să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi

O discuție necesară în fiecare zi

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

 

#TVRedu