loader
Foto

Galerie foto

Dorina Lazăr: „Toată viața am iubit teatrul mai mult decât propria familie” | VIDEO

Mărturisiri tulburătoare ale unei actriţe iubite de mai multe generaţii, duminică seară, la „Garantat 100%”. Cătălin Ştefănescu ne-a invitat să-i fim alături la întâlnirea cu Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon din Bucureşti. TVR 1, 20 iunie, ora 23.30.

 

Duminică seară, invitata emisiunii „Garantat 100%” este actrița Dorina Lazăr, iar invitaţia lui Cătălin Ştefănescu este una pe care nu o putem ignora:

„Vă așteptăm duminică seara la un tip de emisiune pe care ne-am pierdut obișnuința de a o urmări. Una în care nu se urlă și nimeni nu acuză pe nimeni. Într-o vreme în care totul este vacarm și scandal, vă adresăm o invitație de a redescoperi răbdarea ascultării unor povești de viață. Televiziunea redevine astfel un instrument de comunicare și nu un element care contribuie substanțial la creșterea anxietății generale. Purtați de tonul cald și de imensa experiență de viață ale actriței Dorina Lazăr, intrăm pentru o oră într-o lume pe care am uitat-o: cea în care mai știam să spunem și să ascultăm povești exemplare” (Cătălin Ştefănescu).

Dorina Lazăr a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, la clasa profesorului Ion Finteşteanu, iar din 1969 este actriţă la Teatru Odeon. Pe marele ecran a debutat în 1974, în filmul Păcală, al regizorului Geo Saizescu. Printre cele mai cunoscute filme în care a mai jucat se numără Angela merge mai departe (1981), Liceenii (1986), Balanţa (1991) şi Amen (2001), Modigliani (2003). Iar rolurile din teatru, pentru care publicul o iubeşte şi o aplaudă la scenă deschisă, însumează peste 50 de personaje.

Deşi vârsta din buletin numără peste opt decenii, în sufletul său, Dorina Lazăr se simte tot tânără: „Dacă mă uit în oglindă, şi-n casă nu am mai multe oglinzi, eu nu am mai mult de 20 de ani”.

(w882)

În urma unei sentințe definitive a unui proces pe care l-a câștigat, actrița Dorina Lazăr se întoarce la conducerea Teatrului Odeon. Invitata lui Cătălin Ştefănescu vorbește pe larg, la „Garantat 100%”, despre repararea unor profunde prejudicii de onoare și de reputație, prin continuarea și ducerea la capăt a mandatului său de director la Teatrul Odeon. „Există un echilibru pe lumea asta şi niciodată, dacă dai, nu rămâi nerăsplătit. Şi dacă loveşti, nu rămâi nerăsplătit”, crede cu tărie Dorina Lazăr.

(w882)

Duminică seară, de-a lungul emisiunii, invitata lui Cătălin Ştefănescu povestește câteva dintre evenimentele care i-au marcat viața, neascunzând nicio clipă pasiunea arzătoare pentru scenă și faptul că și-a dedicat, practic, întreaga existență, slujirii profesiei pe care a ales-o și instituției teatrale în care activează încă de la începuturile carierei sale. Relatând și comentând o remarcă a fiicei sale, invitata mărturisește într-un mod tulburător: „Și eu mă bănuiesc că toată viața am iubit teatrul mai mult decât propria familie”.

Alte gânduri şi mărturisiri calde vom putea asculta la „Garantat 100%” cu Dorina Lazăr, una dintre marile actriţe ale scenei şi filmului românesc. Duminică, într-o seară de vară, ora 23.30, la TVR 1.

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu