loader
Foto

Supa de vişine, o delicatesă pe mesele din secuime

Delicioasă şi uşor de făcut, supa de vişine este una dintre cele mai apreciate preparate pe vreme caniculară. Târgu Secuiesc este propunerea TVR 1 pentru câteva zile de vacanţă, cu obiective turistice unice şi mâncăruri savuroase.

 

Fie că e vorba de clasica minestrone italiană, de o supă de castravete cu iaurt sau de mai puţin cunoscuta supă ungurească de vişine, preparată şi în anumite zone din Ardeal, canicula ne determină să ne îndreptăm atenţia către feluri răcoritoare de mâncare, cât mai uşoare şi care să nu necesite un proces îndelungat de gătire.

Vedeta Transilvaniei în această perioadă extrem de calduroasă e supa de vişine, un preparat de origine maghiară extrem de iubit, cu o istorie de sute de ani. Vişine, zahăr, condimente şi neapărat frişcă sau smântână de gătit formează o reţetă cu care nu poţi da greş. Secrete ale gastronomiei ungureşti, una dintre cele mai apreciate bucătării europene, pot fi descoperite la Târgu Secuiesc, un oraş mai puțin cunoscut ca destinație turistică, în ciuda istoriei lui bogate și obiectivelor turistice demne de vizitat.

Târgu Secuiesc este un „târg tihnit”, în care să te cufunzi pentru câteva zile, să afli poveștile locului și să te bucuri de întâlnirea cu oamenii lui, în inima secuimii. L-au vizitat anul acesta şi Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România”, emisiunea TVR 1 dedicată călătoriilor şi obiectivelor turistice unice în Europa sau chiar în lume. Muzeul Breslelor, Casa Colecţiilor sau Muzeul Fotografiei sunt câteva opriri ale echipei TVR la Târgu Secuiesc, pe care le putem revedea pe 23 iulie, de la ora 17.00. Obiectivele pot fi trecute cu succes pe lista noastră de vacanţă, dacă ajungem în secuime, unde ne vom răsfăţa, cu siguranţă, şi cu delicioasa supă de vişine.

(w882) Muzeul Col

„Exclusiv în România” la Muzeul Colecţiilor din Târgu Secuiesc

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu