loader
Foto

Galerie foto

Sunt riscuri pentru Republica Moldova, în contextul apropierii de UE?

Marian Voicu şi echipa sa a continuat seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a văzut miercuri, 4 mai, de la ora 23.00, în direct la TVR 1.

 

Presa afiliată Kremlinului cere pedepsirea Republicii Moldova pentru interzicerea simbolurilor propagandei ruse și apropierea de Uniunea Europeană. Incidentele din Transnistria sunt puse de Rusia pe seama Ucrainei, iar Occidentul crede că sunt operațiuni sub steag fals și ar putea constitui un pretext pentru agresiunea armată a Rusiei împotriva Republicii Moldova.

Ce ar putea urma? Istoricul Cosmin Popa, cercetător la Institutul de Istorie Nicolae Iorga, comentează subiectul alături de Marian Voicu la Interviul săptămânii, prima rubrică a ediţiei „Breaking Fake News” din această săptămână. Emisiunea s-a văzut miercuri, 4 mai, de la ora 23.00, în direct la TVR 1.

(w882) Cosmin Pop

Recentele atacuri cibernetice împotriva unor instituții publice din România au fost revendicate de hackeri ruși. Este prima agresiune împotriva României de la începutul războiului din Ucraina. Totul despre această temă, la Conspiraţia săptămânii, cu Tatiana Ţarfulea.

Transnistria este primul stat artificial creat de sovietici, în 1924. Aici au apărut tezele privind limba moldovenească și poporul moldovenesc. Despre Transnistria – falsa republică ne spune mai multe Gabriela Avram, tot în ediţia din 4 mai a emisiunii.

Iar la Revista presei fake, Horia Gruşcă trece în revistă subiecte precum celebrarea zilei de 9 mai, Transnistria și războiul nuclear – temele cele mai recente ale ofensivei propagandei ruse.

Cât e adevăr şi cât e minciună din toate informaţiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 4 mai, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu