loader
Foto

Slujba de Bobotează, în transmisiune directă la TVR 1

Pe 6 ianuarie, de ziua Botezului Domnului, primul mare praznic al anului, într-o ediţie specială „Universul Credinţei” realizată în condiţii dictate de pandemie, telespectatorii au urmărit slujba Aghiazmei celei Mari. La TVR 1, de la ora 11.00.

 

Într-o ediţie specială Universul credinţei prilejuită de Sărbătoarea Botezului Domnului, TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova transmit miercuri, 6 ianuarie, începând cu ora 11.00, în direct de la Catedrala Patriarhală, slujba de Bobotează, oficiată de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Primul mare praznic al anului, Botezul Domnului - sau Boboteaza, sau epifania - este sărbătorit la 6 ianuarie de către credincioşii ortodocşi și catolici. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. În grecește, cuvântul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie, care se traduce prin "Arătarea Domnului", adică a Sfintei Treimi.

Obiceiul creştin de sfinţire a caselor în ajunul Botezului Domnului are loc anul acesta în condiții speciale. Preoții care merg cu Botezul au primit recomandarea de a nu intra în casele enoriașilor, să poarte mască și mănuși și să păstreze distanțarea fizică.

(w882)

În unele parohii, preoții intră în locuințe doar dacă sunt chemați, dar masca de protecție este obligatorie. Recomandările primite de preoți au fost ca vizitele pastorale să fie făcute doar de către preotul de parohie/sector pastoral. În desfășurarea acestor vizite se vor respecta toate normele sanitare impuse de autorități: clericii și cântăreții vor purta mască sanitară și mănuși și se va respecta distanța de 1,5 m. Nu se va intra în casele enoriașilor, decât la cererea insistentă a acestora.

Mai multe informaţii despre cum se vor desfăşura vizitele pastorale pentru credincioşi găsiţi pe stiriletvr.ro.

Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului se vor desfăşura cu respectarea regulilor sanitare, credincioşii urmând să primească Aghiazma Mare sfinţită şi îmbuteliată marţi, iar cu Aghiazma Mare de miercuri să fie doar binecuvântaţi în aceeaşi zi prin stropire, a precizat Patriarhia Română.

Aşadar miercuri, 6 ianuarie, la TVR 1, telespectatorii pot viziona în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală, slujba Aghiazmei celei Mari. Ediţia specială Universul credinţei este realizată de Andrei Victor Dochia.

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu