loader
Foto

Se zice că... de Buna Vestire e bine să evităm certurile!

De Buna Vestire, Se zice că... trebuie să fim pozitivi, să nu ne certăm cu nimeni. Luminiţa Anghel, Ioan Isaiu, Cristian Pomohaci, dar şi Cornelia şi Lupu Rednic ne ajută să fim cu zâmbetul pe buze la Se zice că... din 25 martie. De la ora 17.10, la TVR 1.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Interpreta Luminiţa Anghel, actorul Ioan Isaiu, părintele Cristian Pomohaci, Cornelia şi Lupu Rednic sunt invitaţii ediţiei din 25 martie a emisiunii Se zice că... de la TVR 1 şi TVR+. Se zice că acela care gustă peşte de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă. Şi cum emisiunea se transmite exact în ziua Bunei Vestiri, când este dezlegare la peşte, doi chefi bucătari - Mehrzad Moghazehi şi Alexandru Cîrţu oferă telespectatorilor reţete speciale de preparare a peştelui. Cei doi vor găti în emisiune somon şi doradă, astfel că invitaţii vor putea gusta rezultatul muncii lor la finalul emisiunii.

Părintele Cristian Pomohaci explică semnificaţia sărbătorii Paştelui şi vorbeşte telespectatorilor despre Postul Paştelui. În această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat: se zice că... oricine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul. Familia Rednic ne doreşte să nu avem certuri şi vine să ne cânte „Mândruţă cu ochi de mură”.

Actorul Ioan Isaiu povesteşte despre experienţa sa de la Masterchef şi pasiunea lui pentru gătit. Luminiţa Anghel ne cântă A Million Stars, dar nu scapă nici de câteva întrebări incomode legate de mult discutatul Eurovision. Tot despre Eurovision - şi despre ce compozitori ar trebui să trimită piese în concurs -  discutau, în ediţia anterioară, Horia Moculescu şi Adrian Romcescu:

Două noutăţi avem începând de miercuri la Se zice că...: prima - echipa emisiunii va reaminti câte un hit românesc de legendă, difuzat pe radio şi tv şi fredonat de generaţii întregi, iar a doua se referă la campania împotriva violenţei verbale în familie, iniţiată de UNICEF în România. Aşadar, în fiecare ediţie, melodii ale unor artişti consacraţi sunt interpretate la Se zice că... de voci excepţionale, aflate la începutul carierei. Pentru 25 martie, realizatorii au ales o piesă din anii 90, a Laurei Stoica, pe care o va interpreta un tânăr de 20 de ani, care a participat la numeroase festivaluri muzicale naţionale şi show-uri tv. Focul este interpretat în direct, cu ajutorul Andrei Tudor Band, de Alexandru Bunghez.

UNICEF a realizat în România un studiu despre copii şi părinţi care arată că, atunci când un copil greşeşte, prima reacţie a 54% dintre părinţi este să ţipe la el. 11% dintre părinți îi dau imediat o palmă sau îl trag de păr. De ce apare violenţa împotriva copiilor? Majoritatea adulţilor repetă involuntar modelul de disciplină aplicat de părinţii lor, bazat pe credinţe ca „bătaia e ruptă din rai” sau „unde dă mama creşte”. Despre critici adresate copiilor, dar mai mult, despre campania împotriva violenţei verbale în familie vin să ofere mai multe amănunte Despina Andrei, manager  fundraising UNICEF şi Raluca Zaharia, coordonator comunicare UNICEF.

(w882)

Despre Se zice că...

Show-ul de divertisment în care publicul este pus la curent cu noutăţile din zona socială, culturală şi mondenă continuă cu al doilea sezon din 18 martie la TVR 1. Se zice că... Ioana Voicu şi Florina Constantinescu le propun românilor o alternativă la programele tv de după-amiază, în fiecare miercuri de la 17.10. Alături de invitaţii lor, cele două prezentatoare tratează subiectele în manieră relaxată, explicativă şi anunţă mai multă muzică în platoul Se zice că... Tocmai de aceea, Andrei Tudor Band, noua trupă a emisiunii, punctează prin muzică orice subiect dezbătut.

Emisiunea Se zice că... poate fi urmărită în fiecare miercuri după-amiază, de la 17.10, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu