loader
Foto

Scriitorul Alex Michaelides, autorul bestsellerului „Pacienta tăcută”, la „Ediție limitată”: Eu scriu doar pentru mine, pentru că sunt cel mai sever critic al meu | VIDEO

Scriitorul Alex Michaelides, autorul bestsellerului „Pacienta tăcută”, a mărturisit, într-un interviu pentru „Ediție limitată”, că este „cel mai sever critic” al său și că „dacă scriu și, apoi, pot să-mi citesc cartea fără să mă enervez sau fără să mă plictisesc, mă declar mulțumit”.

 

Eu scriu doar pentru mine. Stau la masa din bucătărie, îmi fac o cafea și scriu. Așa am procedat cu „Pacienta tăcută”, nici nu credeam că o să fie publicată vreodată (...)  Scriu doar pentru mine, pentru că eu sunt cel mai sever critic al meu. De asta nu citesc recenziile despre cărțile mele, orice critică mi s-ar aduce mi-am făcut-o deja singur. Dacă scriu și, apoi, pot să-mi citesc cartea fără să mă enervez sau fără să mă plictisesc, mă declar mulțumit. Dar îmi ia foarte mult timp  să ajung în acest punct”, a mărturisit Alex Michaelides, la „Ediție limitată”.

Alex Michaelides s-a născut în Cipru, tatăl său fiind grec-cipriot, iar mama, englezoaică.  A studiat literatura engleză la Universitatea Cambridge și a făcut un masterat pentru a deveni scenarist la Institutul American de Film din Los Angeles.

A scris scenariul filmului „The Devil You Know” (2013), cu Rosamund Pike, și a fost co-scenarist la „The Con is On” (2018), cu Uma Thurman, Tim Roth, Parker Posey și Sofia Vergara.

„Pacienta tăcută” (2019) este primul său roman, care a devenit bestseller, fiind publicat în 52 de țări și vândut în peste 6,5 milioane de exemplare. A mai publicat și „Furia” (2024) și „Fecioarele” (2021).

Urmăriți mai jos interviul pe care scriitorul Alex Michaelides i l-a acordat lui Marius Constantinescu, la „Ediție limitată”:

 

 

 

 

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu