Marian Voicu şi echipa sa aleg pentru noi grâul de neghină, într-o nouă serie de întâlniri în premieră, în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO
Prima ediţie a sezonului a pus pe tapet un subiect mult discutat în presa din ţară, fapt care a produs, cu siguranţă, şi numeroase derapaje: afacerea Bîstroe. Opinia publică este antrenată într-o dezbatere fără precedent: Ucraina ar fi dragat canalul Bîstroe cu scopul de a-l face navigabil maritim, provocând astfel distrugerea Deltei.
La Interviul săptămânii, Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Adrian Stănică, director general al Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină din România – GeoEcoMar. Noul sezon „Breaking Fake News” a început pe 19 martie, la ora 19.00, la TVR 1.
Am aprofundat tema ediţiei la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, rubrică ce n-a adus lămuriri despre cum a început scandalul Bîstroe, cine sunt actorii și care sunt mizele sale.
Afacerea Bîstroe a readus, însă, la suprafață un alt scandal – cel al naufragiului navei sovietice Rostock, în septembrie 1991, pe brațul Sulina. Un naufragiu încă învăluit în mister, pentru că nu a existat o anchetă a statului român – spun unii, prima conspirație ucraineană împotriva Deltei românești – spun alții. Cu detalii a venit Gabriela Avram, în rubrica Fake-uri istorice, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News” de la TVR 1.
La rândul său, Horia Grușcă ne-a vorbit despre operaţiunea psihologică a Moscovei în Republica Moldova și noul front deschis de Rusia în războiul hibrid – Georgia. Pe larg, în Revista presei fake.
Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor ce și-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 19 martie, de la ora 19.00, la TVR 1.