loader
Foto

Galerie foto

Scandalul Bîstroe a deschis noul sezon „Breaking Fake News” la TVR 1

Marian Voicu şi echipa sa aleg pentru noi grâul de neghină, într-o nouă serie de întâlniri în premieră, în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO  

 

Prima ediţie a sezonului a pus pe tapet un subiect mult discutat în presa din ţară, fapt care a produs, cu siguranţă, şi numeroase derapaje: afacerea Bîstroe. Opinia publică este antrenată într-o dezbatere fără precedent: Ucraina ar fi dragat canalul Bîstroe cu scopul de a-l face navigabil maritim, provocând astfel distrugerea Deltei.

​La Interviul săptămânii, Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Adrian Stănică, director general al Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină din România – GeoEcoMar. Noul sezon „Breaking Fake News” a început pe 19 martie, la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

Am aprofundat tema ediţiei la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, rubrică ce n-a adus lămuriri despre cum a început scandalul Bîstroe, cine sunt actorii și care sunt mizele sale.

Afacerea Bîstroe a readus, însă, la suprafață un alt scandal – cel al naufragiului navei sovietice Rostock, în septembrie 1991, pe brațul Sulina. Un naufragiu încă învăluit în mister, pentru că nu a existat o anchetă a statului român – spun unii, prima conspirație ucraineană împotriva Deltei românești – spun alții. Cu detalii a venit Gabriela Avram, în rubrica Fake-uri istorice, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News” de la TVR 1.

La rândul său, Horia Grușcă ne-a vorbit despre operaţiunea psihologică a Moscovei în Republica Moldova și noul front deschis de Rusia în războiul hibrid – Georgia. Pe larg, în Revista presei fake.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor ce și-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 19 martie, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu