loader
Foto

Galerie foto

Sărbătoarea Sfântului Nectarie

Duminică, 10 noiembrie, o nouă ediție a emisiunii „ Universul Credinței ” , de la ora 7:30, pe TVR1, TVR 1 HD, TVR MOLDOVA, TVR Internaţional ş i online pe TVR+.  

 

În prima parte a emisiunii puteți urmări: “Jurnalul Universul Credinței”, prezentat de Rafael Udriște.

(w882)

Miercuri, 6 noiembrie 2019, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, a împlinit 75 de ani. Îi spunem şi noi la mulţi şi binecuvântaţi ani.

Expoziția Puterea Persistenței În luna octombrie au expus împreună la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia patru artiste - 3 din Germania și una din România. Fiecare dintre cele patru a propus propria viziune artistică a rezistenței prin tradiție, imaginând structuri, pe cât de fragile, pe atât de elaborate și conținând, fără excepție, o evidentă dimensiune religioasă. Un reportaj de Cristina Andrei .

(w882)

Pe 8 noiembrie Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfinţii Mihail si Gavril şi pe ceilalţi îngeri care alcătuiesc ceata arhanghelilor: Rafail, Uriil, Salatil, Iegudiil şi Varahiil. Arhanghelii sunt cei care slujesc neîncetat lui Dumnezeu şi comunică oamenilor voia acestuia. A consemnat Corneliu Vlad Matache.

(w882)

Sfântul Nectarie, un sfânt iubit de români, este sărbătorit pe data de 9 noiembrie. Vom vedea cum a sărbătorit această zi Mânăstirea Radu Vodă, care îl are ocrotitor. A consemnat Lucia Toader.

(w882)

La rubrica "Sărbătorile săptămânii”, jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu ne va spune care sunt cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

“Semnele vremii” - Părintele Radu Preda, alături de colegul nostru Răzvan Bucuroiu, continuă tâlcuirea Fericirilor. În ediția de duminică, Fericirea a VII-a: Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.

(w882)

“Presarea presei” - Părintele Eugen Tănăsescu va face și în această ediție, în direct prin skype, o scurtă revistă a presei religioase.

Reportajele Universul Credinței: Biserica din Salina Ocnele Mari este locul poveştii de astăzi, acolo unde  altă dată dispăreau tainic intelectuali şi oameni simpli care aveau curajul să spună ce gândesc. O poveste într un mănunchi de poveşti, de la Ocnele Mari. Un reportaj de Lucia Toader.

(w882)

Bucuria Credinței În această ediție continuă seria emisiunilor înregistrate la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Părintele Constantin Necula, împreună cu Andrei Victor Dochia va vorbi despre Pilda samarineanului milostiv și ne vor descoperi lucruri neștiute despre Mănăstirea Sâmbăta de Sus și despre Părinții care au slujit aici.

(w882)

 

Coordonatori: Ileana Gaiță și Lucia Toader

Producător: Andrei Victor Dochia

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Acad. Leonida Gherasim, la „Portret de excelență”: Când intri în profesiunea medicală, ai o responsabilitate față de omul bolnav, apoi o responsabilitate față de tine și ai responsabilitatea față de societate

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 16.00, la „Portret de excelență”, Mihaela Olaru îl are ca invitat pe acad. Leonida Gherasim.

 

#TVRedu