loader
Foto

Sărbătoarea Învierii Domnului, în ediții speciale „Universul credinței” la TVR 1

Ca în fiecare an, TVR 1 oferă telespectatorilor cele mai importante slujbe religioase oficiate de Paști la Catedrala Patriarhală din București. Vineri, sâmbătă și duminică, Andrei Victor Dochia și invitații săi ne așteaptă la „Universul credinței”.

 

Edițiile speciale ale emisiunii ce oferă o perspectivă aparte asupra spiritualităţii creştine încep vineri, pe 30 aprilie, la ora 18.30, când telespectatorii pot urmări, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti Denia Prohodului Domnului. Comentariul va fi asigurat de Corneliu Vlad Matache, iar românii din diaspora pot trăi aceste momente pline de încărcătură spirituală vizionând slujba la TVRi.

În Seara de Înviere, pe 1 mai, începand cu ora 23.10, într-o ediție specială „Universul credinţei”, vedem la TVR 1, de asemenea, în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Slujba Învierii, oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În studioul TVR, Andrei Victor Dochia îl va avea ca invitat pe jurnalistul Răzvan Bucuroiu. Transmisiunea este în direct la la TVR Moldova și TVR Internațional.

În cadrul emisiunii vor fi realizate corespondenţe video cu reporteri TVR din importante centre monahale din țară: Mănăstirea Golia din Iași, Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, Mănăstirea „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din judeţul Timiș, Mănăstirea Pasărea din judeţul Ilfov, Mănăstirea Comana din judeţul Giurgiu şi de la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Vasile cel Mare din Bucureşti.

Pentru prima zi a Sfintelor Paşti, echipa „Universul credinței” a pregatit o serie de materiale desprea Sărbătoarea Învierii Domnului. Astfel, pe 2 mai, de la ora 7.00, Jurnalul „Universul credinţei”, prezentat de Andrei Victor Dochia, ne oferă mesajele pascale de binecuvântare transmise de principalii lideri religioşi din țară, cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului. La „Editorialul săptămânii”, jurnalistul Răzvan Bucuroiu vine cu un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar şi ale realității ecleziale ale momentului. Rubrica „Sărbătorile săptămânii” vorbește despre marile repere ale calendarului ortodox din această perioadă, prin vocea jurnalistului Silviu Andrei Vlădareanu. Răzvan Bucuroiu continuă seria „Dialogurilor dimineții” cu teologul Bogdan Tătaru Cazaban – în această ediție discuția având ca subiecte sărbătoarea Învierii Domnului şi Biserica Sfântului Mormânt.

(w882)

Partea a doua e emisiunii ne aduce, ca în fiecare duminică, „Bucuria Credinței”. De SfintelePaşti, Andrei Victor Dochia împreună cu Părintele Constantin Necula aleg să tâlcuiască Învierea Domnului la Schitul Darvari din Bucureşti. La rubrica „Eu si Dumnezeu”, Cristina Andrei şi Daniel Vistorovschi ne oferă un interviu portret cu renumitul arhitect Dorin Ştefan, iar la „Povestea de duminică”, Lucia Toader ne-o propune pe cea a lui Grigore Leșe.

Ediția se va transmite simultan și pe TVR Internațional și TVR Moldova.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu