loader
Foto

Galerie foto

“Breaking Fake News”: Va folosi Putin şi armele nucleare? | VIDEO

În noua ediţie “Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a analizat subiectul alături de generalul-locotenent (r) Cătălin Tomescu. Zaiafet şi Geminschi au reveni la “Breaking Fake News”. Miercuri, 19.10, ora 18.00, la TVR 1.

 

Rusia pierde teren în fața contraofensivei ucrainene. Mobilizarea parțială a produs haos, zeci de mii de rezerviști au fugit din țară. Cei care au fost trimiși pe front au parte de o instrucție sumară sau deloc. În acest timp, crimele de război continuă: Rusia atacă de o săptămână orașele ucrainene cu rachete. Va folosi Putin și armele nucleare tactice?

Invitatul lui Marian Voicu, gen.-lt (r) Cătălin Tomescu, fostul şef al Comandamentului NATO de la Sibiu, dezvoltă subiectul în noua ediţie “Breaking Fake News”, la TVR 1. În fiecare miercuri, de la ora 18.00, informaţiile sunt puse în context, explicate, iar dezinformările demontate de Marian Voicu şi invitaţii săi, în prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării.

(w882)

(w882)

„Spărgătorii de Fake News”, Zaiafet și Geminschi, revin la “Breaking Fake News” tot din 19 octombrie. Ei au citit presa „alternativă” și au aflat că Vladimir Putin s-ar fi întâlnit cu șamanii siberieni în buncăr, că Lukaşenko interzice inflația în Belarus și că sute de cetățeni români cer azil în Mexic de teama unei invazii rusești în România.

Iar rubricile consacrate ale emisiunii “Breaking Fake News” vin cu noi subiecte:

Mii de utilizatori români de Facebook continuă să propage asiduu dezinformările Kremlinului privind Ucraina, iar știrile false privind explozia de pe podul Kerci reprezintă în continuare pretextul pentru atacul cu rachete asupra orașelor ucrainene. Aflăm mai multe în „Revista presei Fake”, cu Horia Grușcă.

UE, ONU și alte entități „globaliste” ne vor obliga să mâncăm insecte pentru a salva planeta. Care este originea acestei dezinformări bizare? Ne lămureşte Tatiana Țarfulea, în „Conspirația săptămânii”, tot la “Breaking Fake News”.

(w882)

Iar Gabriela Avram ne vorbeşte despre „Fake-uri istorice”: A incendiat Nero Roma, într-adevăr, sau a fost mai degrabă un accident? Domnia sa este considerată cea mai coruptă și mai crudă din epocă, deci nu e de mirare că Nero a intrat în istorie cu eticheta de incendiator al Romei.

Ediţiile sunt disponibile online pe TVR+.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu