loader
Foto

România lui Ömer Tetik, ”Dincolo de alb și negru”

Mihaela Crăciun l-a provocat pe bancherul turc Ömer Tetik la o discuție despre leadership, motivație şi pasiunea pentru domeniul financiar, în cel mai dificil context economic din istoria recentă. În ediția de joi, 4 mai, a emisiunii ”Dincolo de alb și negru”, de la ora 19:00, pe TVR 1.  

 

Pentru Ömer Tetik, bancherul turc, născut în Germania, ţara noastră înseamnă acasă de 23 de ani. A venit în Bucureşti la 27 de ani, iar din 2009 are cetăţenia română. De un deceniu este la conducerea executivă a instituţiei bancare româneşti înfiinţată la Cluj, în 1993, de un grup de antreprenori, între care şi Horia Ciorcilă.

(w882)

Mihaela Crăciun l-a provocat pe Ömer Tetik la o discuţie sinceră şi deschisă despre sistemul bancar şi economia reală, impactul pe care îl are creşterea dobânzilor, dar şi despre soluţii, sectoarele care vor continua să fie finanţate, susţinerea business-urilor antreprenoriale, proiectele sociale şi educaţionale, provocările unui loc de muncă în domeniul financiar pentru generaţia tânără, românii din diaspora.

(w882)

Am aflat cum se simte o bancă autohtonă în sistemul financiar internaţionalizat, cum reuşeşte să-i încurajeze pe antreprenorii români şi cum are succes în stimularea investiţiilor cu fonduri europene, dar şi cum vede CEO–ul instituţiei financiare evoluţia capitalului autohton şi valorizarea lui.

Am căutat explicaţii pe înţelesul fiecăruia şi am încercat să surprindem nuanţe, Dincolo de alb şi negru. La TVR 1 de la ora 19:00, joi, 4 mai 2023.

(w882)

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu