loader
Foto

România literară TV: Interviu cu Varujan Vosganian, despre genocidul armean și „Cartea șoaptelor” | VIDEO

TVR Cultural a difuzat, în  6 mai, cel de-al șaselea episod al emisiunii „România literară TV”.

 

În cadrul acestei ediții, telespectatorii au putut urmări un interviu emoționant cu scriitorul și omul politic Varujan Vosganian, realizat de publicistul Cristian Pătrășconiu. Un interviu despre genocidul armean, despre experiența personală a autorului asupra acestui moment din istorie, despre uitare și iertare, pornind de la romanul „Cartea șoaptelor”.

(w882) Varujan Vo

Cristian Pătrășoniu și Varujan Vosganian. Sursă foto: TVR

Vosganian a scris „Cartea șoaptelor” între anii 2003 și 2008, fiind publicat la editura Polirom în 2009.  Cartea a fost declarată „bestsellerul anului 2013” în Armenia, conform agenției de presă Armenpress și distins cu Premiul „Cartea anului 2009” de către revista „România literară”.

(w882) Cartea șo

Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din România, a continuat pledoaria pentru presa literară tipărită.

(w882) Nicolae Ma

Criticul literar Răzvan Voncu, realizatorul rubricii săptămânale de cronică literară, a dedicat un spațiu amplu „Dicționarului romanului central-european”, semnat de Adriana Babeți. O lucrare aflată la prima ediție, o premieră pe piața editorială din România, apărută sub egida Polirom.

„Poemul săptămânii” le-a fost adustelespectatorilor de Liviu Ioan Stoiciu - poet, prozator și scriitor. Stoiciu a debutat în 1967 cu versuri în pagina literară a ziarului regiunii Bacău, „Steagul Roșu”.

(w882) Liviu Ioan

Liviu Ioan Stoiciu. Sursă foto: TVR

(w882) Valentina

Valentina Băințan și Cristian Pătrășconiu. Sursă foto: TVR

---

Urmăriți ediția mai jos:

 

---

România literară TV”, proiect inedit realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, își propune să le ofere telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra faptelor semnificative din literatura română.

Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, cu reluare joi, la ora 13.30. Emisiunea este disponibilă și pe platforma TVR+.

Echipa

Valentina Băințan si Cristian Pătrășconiu - moderatori

Andrea Duță si Daniela Guțu - jurnalisti TV

Bianca Florea - producător

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu