loader
Foto

Galerie foto

Rock, muzică veche lăutărească şi...„Câştigă România!”, la TVR1 | VIDEO

Pe 27 decembrie, Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi, Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, şi Bogdan Mihai Simion, lăutarul-culegător de muzici de tradiție, au concurat în ediţia specială „Câştigă România!”, la TVR1.

 

„Nu îmi plăceau nici talent show-urile, nici game show-urile, în schimb, le adoră soţia mea. Şi-atât de mult le adoră, încât am nimerit şi în juriu la o emisiune (n.n. - Vedeta populară). Şi-acum, iată-mă pe mine la un concurs, cu răspunsuri şi întrebări. Mi se pare fantastic să fiu aici! Câştigă România! e o emisiune pe care o urmărim cu drag şi la care ne şi jucăm, participăm de acasă, în ediţiile obişnuite” spune Bogdan Simion, invitat la a doua ediţie specială „Câştigă România!” din ultima săptămână de decembrie. Tot el declară că şi-ar dori să participe şi într-o ediţie obişnuită a programului.

(w882)

(w500)

„Eu nu cred neapărat în muzică nouă sau muzică veche, cred mai mult în genuri muzicale. N-am simţit că vreodată a întrebat-o cineva pe Gaga: dar de ce nu te-ai apucat de muzică veche, cu ştrampii din glitter nu mai merge? Lady Gaga spune că a făcut un album de jazz... Muzica lăutărească mi se pare că e o muzică atemporală, mai degrabă stilistică, decât veche sau nouă”, punctează Bogdan Simion. La aproape fiecare întrebare, Bogdan oferă multe informații interesante, dovedindu-se o adevărată enciclopedie şi povestind cu patos despre vioara cu goarnă, Barbu Lăutaru, Zavaidoc, Ion Nămol, Romica Puceanu, dar și despre etimologia zaibărului, a moșnenilor etc.

(w882)

Virgil Ianţu schimbă registrul şi îi cheamă la întrecere, alături de Bogdan Simion, şi pe actriţa Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi şi pe Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie. Întrebările pregătite sunt despre folclor și muzică veche, lăutărească, unele dintre ele fiind însoțite și de imagini din Arhiva TVR.

(w500)

„Dacă e cineva care mă intimidează peste măsură, acela este Horaţiu Mălăele!”, se destăinuie actriţa Anca Dumitra, răspunzând la o întrebare din concurs, ocazie cu care aminteşte colaborarea avută cu marele actor.

(w882)

La rândul său, Adrian Despot povesteşte despre începuturile lui la „Școala Vedetelor” şi exprimă, glumind, regretul său că în pandemie a fost desființată cafeneaua TVR, locul unde artiștii se întâlneau și puneau la cale proiecte frumoase.

(w882)

Cum ne-a obişnuit, la ultimele ediţii „Câştigă România!” ale anului, Virgil Ianţu are invitaţi speciali - vedete din folclor, muzică sau de televiziune - pe care le provoacă să se aşeze la pupitrele concurenţilor singurei emisiuni de televiziune care testează cunoştinţele despre România.

 
Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai | VIDEO

TVR Cultural a transmis, în 18 mai, în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui compozitor italian, în ...

Actorul Pavel Bartoș, la „Interviurile TVR Cultural”: E bine să ai emoții, asta te face uman, nu ești robot | VIDEO

La „Interviurile TVR Cultural” din 18 mai, jurnalista Ioana Pavel l-a avut ca invitat pe actorul Pavel Bartoș.

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

Invitatul Ileanei Ploscaru Panait la „Biografii necesare” a fost pictorul Constantin Flondor, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a ...

 

#TVRedu