loader
Foto

Galerie foto

Rock, muzică veche lăutărească şi...„Câştigă România!”, la TVR1 | VIDEO

Pe 27 decembrie, Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi, Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, şi Bogdan Mihai Simion, lăutarul-culegător de muzici de tradiție, au concurat în ediţia specială „Câştigă România!”, la TVR1.

 

„Nu îmi plăceau nici talent show-urile, nici game show-urile, în schimb, le adoră soţia mea. Şi-atât de mult le adoră, încât am nimerit şi în juriu la o emisiune (n.n. - Vedeta populară). Şi-acum, iată-mă pe mine la un concurs, cu răspunsuri şi întrebări. Mi se pare fantastic să fiu aici! Câştigă România! e o emisiune pe care o urmărim cu drag şi la care ne şi jucăm, participăm de acasă, în ediţiile obişnuite” spune Bogdan Simion, invitat la a doua ediţie specială „Câştigă România!” din ultima săptămână de decembrie. Tot el declară că şi-ar dori să participe şi într-o ediţie obişnuită a programului.

(w882)

(w500)

„Eu nu cred neapărat în muzică nouă sau muzică veche, cred mai mult în genuri muzicale. N-am simţit că vreodată a întrebat-o cineva pe Gaga: dar de ce nu te-ai apucat de muzică veche, cu ştrampii din glitter nu mai merge? Lady Gaga spune că a făcut un album de jazz... Muzica lăutărească mi se pare că e o muzică atemporală, mai degrabă stilistică, decât veche sau nouă”, punctează Bogdan Simion. La aproape fiecare întrebare, Bogdan oferă multe informații interesante, dovedindu-se o adevărată enciclopedie şi povestind cu patos despre vioara cu goarnă, Barbu Lăutaru, Zavaidoc, Ion Nămol, Romica Puceanu, dar și despre etimologia zaibărului, a moșnenilor etc.

(w882)

Virgil Ianţu schimbă registrul şi îi cheamă la întrecere, alături de Bogdan Simion, şi pe actriţa Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi şi pe Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie. Întrebările pregătite sunt despre folclor și muzică veche, lăutărească, unele dintre ele fiind însoțite și de imagini din Arhiva TVR.

(w500)

„Dacă e cineva care mă intimidează peste măsură, acela este Horaţiu Mălăele!”, se destăinuie actriţa Anca Dumitra, răspunzând la o întrebare din concurs, ocazie cu care aminteşte colaborarea avută cu marele actor.

(w882)

La rândul său, Adrian Despot povesteşte despre începuturile lui la „Școala Vedetelor” şi exprimă, glumind, regretul său că în pandemie a fost desființată cafeneaua TVR, locul unde artiștii se întâlneau și puneau la cale proiecte frumoase.

(w882)

Cum ne-a obişnuit, la ultimele ediţii „Câştigă România!” ale anului, Virgil Ianţu are invitaţi speciali - vedete din folclor, muzică sau de televiziune - pe care le provoacă să se aşeze la pupitrele concurenţilor singurei emisiuni de televiziune care testează cunoştinţele despre România.

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu