loader
Foto

Galerie foto

Dezinformarea pe reţelele sociale, la „Breaking Fake News” | VIDEO

Cine are de câştigat de pe urma informaţiilor false din online am aflat miercuri, 27 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 1, când Marian Voicu ne-a invitat să urmărim o nouă ediție „Breaking Fake News".

 

„Facebook poate deveni o armă letală dacă nu este folosit corect şi dacă nu vedem asta”, a spus Toader Păun, director de programe la radio Europa FM, invitat de Marian Voicu la „Breaking Fake News”, alături de Dragoş Stanca, să dezbată problema dezinformării pe Facebook. Cine are de câştigat din proliferarea informaţiilor false pe reţelele de socializare? Am aflat mai multe miercuri seară, pe 27 octombrie, de la ora 23.00, într-un nou episod al emisiunii de la TVR 1.

(w882) Toader Pau

„Cea mai mare cutie de rezonanță pentru știrile false și dezinformări este Facebook. Dar asta o știam deja. Ceea ce nu știam din surse credibile este că dezinformarea este o sursă de profit pentru Facebook. Și că această companie face rău utilizatorilor și democrației în cunoștință de cauză. În aceste condiții, este bine sau nu să fim prezenți pe Facebook și Instagram?”, şi-a întrebat jurnalistul TVR Marian Voicu invitaţii de miercuri la „Breaking Fake News”.

„Foarte mulţi dintre politicieni ajung la putere folosind acest haos”, e de părere Dragoş Stanca, expert digital media.

(w882) Dragos Sta

Cum au devenit reţelele de socializare adevărate bombe cu ceas am aflat urmărind emisiunea din 27 octombrie, la TVR 1.

Tot atunci, la rubrica „Revista presei Fake”, Marian Voicu ne-a propus un alt subiect „la modă”: predica anti-vaccinistă în România, ştiri denaturate la nivel global. La „Falsul săptămânii”, aflăm că, pentru prima dată în România, în contextul pandemiei, dezinformatorii sunt cercetați penal. „Spărgătorii de Fake News” s-au întreabat miercuri seară: s-a vaccinat sau nu Diana Șoșoacă? Iar Tetelu, la „Vocea patriotului rațional”, vine cu o adevărată alegorie, despre vaccin, cimpanzeu, Putin și senatoarea Șoșoacă.

Rubrica „Falsuri de colecție” ne-a determinat să ne punem întrebarea: a fost Bătălia de la Călugăreni o victorie? Iar „Imaginea săptămânii” a surprins o posibilă răsturnare de situaţie: i-a suflat România titlul de „campioană la Coronavirus” Franței?

Toate acestea, tratate cu umor, dar şi cu seriozitate, pe 27 octombrie, de la 23.00, într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu