loader
Foto

″Regatul sălbătic″: Despre lumea păsărilor

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii despre animale, păsări, ecosisteme şi biodiversitate, sâmbătă de la ora 20.00, la TVR 3.

 

Aspiraţia omului pentru înalt este covârşitoare. Fie prin rugaciune, fie prin zbor omul a căutat mereu să găsească modalităţi pentru a-şi depăşi condiţia. Suntem convinşi că fiecare v-aţi dorit măcar odată în viaţă să experimentaţi pentru o clipă libertatea zborului asemenea păsărilor. Namibia are un total de 699 de specii diferite de păsări inventariate cel mai recent în mai 2020 de iGOTerra, una din cele mai dezvoltate reţele de naturalişti la nivel global.

(w882) regat 2

Desigur, ceea ce veţi vedea este o mică parte din acest impresionant număr de specii. Suficient însă pentru a vă lansa provocarea pe care ne-o dorim demult în ″Regatul Sălbatic″: vrem să vedem şi să difuzăm imagini cât mai reuşite cu faună sălbatică, păsări şi animale din România şi din lume realizate de voi, telespectatorii noştri fideli. Ştim că aveţi ce arăta şi credem că parte din misiunea noastră este şi aducere la lumină a rezultatelor pasiunii fiecăruia dintre dumnevoastră.

(w882) regat 3

Până atunci vă aducem toate argumentele pentru ca să înţelegeţi fiecare trăsătură a fiecărei specii prin prisma funcţiunii mai înainte de ... estetică. Doar astfel putem asimila dinamica şi complexitatea legilor subtile care guvernează relaţiile inter şi intra specifice, precum şi particularităţile şi rolul fiecărui individ în parte dintr-o anume specie.

Concluzia firească este următoarea: pentru a înţelege toate astea este nevoie de timp. Iar cei care se grăbesc să judece repede, fără timp, se pripesc şi greşesc. Iar greşeala, ca în orice habitat, costă.

 

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu